Pogledajte nestvarnu odbranu Šterbika kojom je ubio u pojam Šveđane: Podigao je nogu iznad glave, svi u hali su se čudili (VIDEO)

Stao je na gol u drugom poluvremenu i izdominirao

  • 6

Legendarni golman španske reprezentacije Arpad Šterbik sasvim neočekivano postao je junak Crvene furije u finalu Evropskog prvenstva u rukometu i doneo joj prvo zlato u istoriji sa šampionata Starog kontinenta.

Stao je na gol u drugom poluvremenu, u trenutku kada su Šveđani bili bolji i imali prednost, a onda je napravio čuda na golu i sprečio Skandinavce čitavih 15 minuta da se raduju, pošto su u tom periodu drugog dela igre postigli samo jedan gol, što je bilo i ključno za stvaranje odlučujuće razlike.

Posebno spektakularna odbrana bila je pri rezultatu 21:16 za Španiju, kada su Šveđani izveli sjajnu akciju i mogli da smanje prednost na 4 gola razlike. Ali tada je Šterbik izveo neverovatnu akrobaciju, podigao je nogu iznad glave i sprečio Ekberga i Švedsku da verovatno uhvate zadnji voz za priključak.

Ovo je potpuno demoralisalo Šveđane, koji su do kraja faktički samo otaljali posao i čekali da se završi meč.

VIDEO: Svima će sigurno nedostajati seksi čirlidersice koje su oduševile sve tokom EP u Hrvatskoj

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    29. januar 2018 | 08:56

    Svi Srbi koji igraju za tudje ginu na terenu.... cudno

  • NJOFRA

    29. januar 2018 | 00:56

    Kraljino!

  • Miloje Bubanja

    29. januar 2018 | 08:26

    Jednom legenda, uvek legenda, da mi imamo ovakvog golmana ili da je stanic tu, nije los ni ovaj cupara,ali Sterbik je za njega i vise od legende

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA