Grobari će što pre želeti da zaborave 2018. godinu: Fudbaleri treći, košarkaši peti, vaterpolo pred gašenjem... (FOTO)

Glavni klubovi Sportskog društva Partizan fudbal, košarka, rukomet, vaterpolo, odbojka, nalaze se u ozbiljnim rezultatskim krizama

  • 21
Godina za zaborav svima kojima je crno-bela boja u srcu; Ilustracija: Telegraf/WIkipedia/Shutterstock

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je 73 godine postojanja, ali nisu ni slutili da je ova godina možda i najteža u istoriji njihovog postojanja.

Klubovi, članovi JSD Partizan, nalaze se u teškim momentima, možda i najtežim u poslednjih nekoliko godina.

Nosilac društva FK Partizan je u problemu rezultata, jer već na startu sezone zaostaje 13 bodova za Crvenom zvezdom i maltene se oprostio od titule i borbe za Ligu šampiona sledeće godine. Jedan trener je otišao još na početku sezone (Miroslav Đukić), a došao je Zoran Bata Mirković, koji pokušava da zaustavi sunovrat, što mu za sada ne ide baš najbolje.

Osim toga nisu izborili Evropu ove godine, a i vidljiva je kriza igre tima, manjak samopouzdanja i energije, kao i razjedinjenost navijača, kojih je iz meča u meč sve manje.

Očekuje se totalna rekonstrukcija tima tokom zime.

Fudbalskom klubu je neophodna rekonstukcija Foto montaža: Telegraf/MN Press

Ono što još više brine navijače je kriza igre, jer skoro svaku utakmicu Partizan strepi za rezultat, već mnogi Superligaši dolaze na stadion u Humskoj sa idejom da pobede, a ne da izgube sa što manje primljenih golova, kao što je bilo nekada.

KOŠARKA PRVA NAPRAVILA RESTART I KREĆE KA VRHU

Neće Andrei Trinkijeriju biti lako da pokrene crno-bele; Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub je krenuo vrlo ambiciozno ove sezone, sa nekoliko važnih pobeda i novim perspektivnim timom. Međutim, takođe je usledila kriza rezultata. Pet vezanih poraza su naterala trenera Nenada Čanka da podnese ostavku, a umesto njega je došao Andrea Trinkijeri, koji je ulio nadu navijačima crno-belih.

Crno-beli su u ABA ligi na petom mestu i moraju još jače da rade ako žele da se umešaju u borbu za plej-of. Nedavno su i poraženi u večitom derbiju pred svojim navijačima, a u Evropi su izgubili sve šanse za plasman u TOP 16 Evrokupa.

Ipak, ova sezona je sezona stabilizacije kluba sa novom Upravom i stručnim kadrom u svim selekcijama kluba. Gleda se u budućnost i tako se planira, a situacija je sigurno bolja nego prošle sezone.

Vodeći sportovi JSD Partizan su u krizi Foto ilustracija: Telegraf/MN Press

Što se tiče ostalih klubova ni oni ne stoje baš najbolje. Odbojkaški klub je bio prošle godine u drugoj ligi, dok je ove sezone na sedmom mestu od 10 klubova. Crno-beli imaju samo četiri pobede i sedam poraza, a zanimljivo je da im je trener ujedno i igrač Bojan Janić, koji je zvanično završio karijeru, ali pomaže klubu iskustvom.

Rukometni klub se prvi put odlučio za mlade igrače, koje može da plati, ali za sada ne može da očekuje rezultate, tek za koju godinu. Partizan je trenutno samo u domaćem takmičenju dok Vojvodina i Železničar iz Niša igraju SEHA ligu.

Ipak, u domaćem takmičenju Superligi Partizan se nalazi na trećem mestu sa 14 bodova, a ispred su Metaloplastika sa 15 i Dimano za 20 bodova.

Rukometaši crno-belih su trenutno bolji od večitog rivala Zvezde Foto: ATA images

Što se tiče ostalih klubova ni oni nisu u nekoj boljoj situaciji.

VATERPOLO U NAJGOREM POLOŽAJU U ISTORIJI

Vaterpolo klub je u totalnom raspadu, čak su im uzeli i bazen Banjicu, koji je bio baza decenijama. Ekipa je osvojila titulu prošle sezone sa klincima, ali nije dobila pozivnicu za Ligu šampiona već je Zvezda otišla u najjače takmičenje. Sada su na ivici gašenja i mole za finansijsku pomoć, kako se ne bi ugasili.

Bazen na Banjici koji je oduzet Partizanu je u katastrofalnom stanju Foto: Promo

Hokejaški klub je najtrofejniji u zemlji sa 22 trofeja, od čega i dva u Slohokej regionalnoj ligi 2011 i 2012. Tada su osvojili i poslednju titulu prvaka države

Međutim, od tada dolazi do malog pada i sada su Vojvodina i Zvezda ispred.

Klub koji je ove sezone osvojio titulu, tačnije prošle, ali je njihova sezona tokom leta je Ragbi klub Partizan, kao i Atletski klub Partizan koji je letos osvojio 17 medalja na državnom prvenstvu.

Što se tiče stonoteniskog kluba, on se posle dve godine u prvoj ligi vratio u Superligu. Ove sezone očekuje se borba za sredinu tabele i eventualno uključivanje u plej-of, a za narednu, jubilarnu 70. godinu - i borba za šampionsku titulu.

VIDEO: Saša Ilić u akvarijumu Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kvalitet ne kvantitet

    6. decembar 2018 | 17:39

    "Nije uvek lako al je uvek lepo" VOLIM PARTIZAN!

  • HHH

    6. decembar 2018 | 17:17

    Sve zahvaljujuci drzavi sto jedne guraju a druge spustaju. Zato nam tako ide u svemu

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    6. decembar 2018 | 17:22

    Лепо написано, само је требало као јутарњи текст, уз кафицу, да густирам😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA