≫ 

Kovačević je MVP Evropskog prvenstva: Niko nije očekivao da možemo ovo da uradimo, ponosan sam!

Primač Srbije je i u finalu je prikazaop neverovatnu partiju

  • 9
Odbojka Srbija Slovenija Foto: Tanjug/AP

Odbojkaša reprezentacija Srbije savladala je Sloveniju u velikom finalu Evropskog prvenstva sa 3:1  (19:25, 25:16, 25:18, 25:19) na kojem je Uroš Kovačević proglašen je za MVP-a šampionata.

U finalnoj utakmici primač Srbije je postigao 20 poena, od toga 4 bloka i zasluženo je poneo prestižno priznanje. Posle meča Kovačević je sumirao utiske posle veike pobede.

- Neverovatan je osećaj kada igraš pred ovakvih navijačima u ovoj atmosferi. Izuzetno sam ponosan na svoje saigrače, na ceo tim, na moju zemlju. Ovo je neverovatno iskustvo za sve nas, jer od nas niko nije očekivao da možemo ovo da uradimo, ali smo uradii - istakao je on i dodao:

- Počeli su da igraju jako dobro ispred ovoliko navijača Slovenije. Dobro su primali naše servise, a u drugom setu smo počeli da igramo loptu, po loptu, uhvatili smo ritam i na kraju je pobeda bila naša. Nije bilo lako, iako, kada pogledate rezultat jeste. Rano smo uspevali da napravimo vođstvo i onda smo osvajali setove. 

Pred Srbijom je u januaru kvalifikacioni turnir u Berlinu koji se igra u januaru 2020. godine, a Kovačević smatra da Orlovi mogu u Tokio.

- Da, imamo kvalifikacije za Olimpijske igre u januaru. Biće teško sa Slovenijom, Francuskom... Ali, ako smo uradili ovo sada, uradićemo i u januaru, nadam se. 

Da podsetimo, Kovačeviću je ovo druga zlatna medalja sa prvenstva Starog kontineta, pošto je u sastavu reprezentacije Srbije bio i 2011. godine, kada je osvojena poslednja evropska titula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • imeed

    29. septembar 2019 | 20:43

    Nije logično da prvak Evrope ne ide na Olimpijske igre !

  • ortodox RS

    29. septembar 2019 | 20:12

    Bravo momci!!Da su imali jos kojeg Srbina u timu mozda bi i bili ozbiljniji proticnik.Cestitke za igru i hvala vam sto ste nas jako razveselili.

  • Bruka

    29. septembar 2019 | 20:43

    Imam dosta godina ali do sada nisam video ovako proglašenje pobednika i dodelu medalja. Kao da su hteli da poštede Slovence i Francuze slušanja Srpske himne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA