≫ 

Mikecu zlato, Stefanoviću srebro na kupu u Minhenu

Odlični rezultati na najkvalitetnijem mitingu na svetu

  • 0

Srpski strelci su blistali prvog dana seniorskih takmičenja na "H end N kupu“ u Minhenu, najkvalitetnijem mitingu vazdušnim oružjem na svetu, na kome je Damir Mikec osvojio zlato u takmičenju pištoljem, a Milutin Stefanović srebro u takmičenju puškom.

Veliku borbu za zlato u finalnom nadmetanju muškaraca pištoljem vodila su dvojica aktuelnih vicešampiona - Damir Mikec, osvajač srebra na poslednjem Evropskom prvenstvu, i Rus Artem Černousov , viceprvak sa šampionata planete 2018.

Milutin Stefanović Printstkin: Youtube

Mikec je vodio većim delom finala, ali u završnici je Černousov preuzeo čelnu poziciju. Ipak, poslednjim, 24. hicem, Mikec se vratio na vrh i osvojio zlato sa minimalnim 0,1 krugom više od ruskog strelca.

I finale muškaraca puškom je odlučeno u poslednjoj seriji. Pred 24. hitac na čelu je bio Milutin Stefanović sa 0,3 kruga prednosti ispred olimpijskog vicešampiona Sergeja Kuliša (Ukrajina).

Ukrajinac je, međutim, poslednjom dijabolom bio znato precizniji, prestigao Stefanovića i osvojio zlato.

Od ostalih srpskih takmičara, najuspešnija je bila Zorana Arunović, koja je zauzela 13. mesto u takmičenju pištoljem. Od plasmana u finale delio ju je jedan krug.

Sutra će ponovo biti održana nadmetanja u pojedinačnim disciplinama, a turnir se završava u nedelju, takmičenjima miks parova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA