≫ 

Ako se koronavirus ne zaustavi spremni smo da uskočimo: London preuzima Olimpijske igre od Tokija?

Kandidat za gradonačelnika britanske prestonice dao zanimljivo obećanje

  • 9

Grad London je spreman i voljan da preuzme na sebe organizaciju ovogodišnjih Olimpijskih igara, prema tvrdnjama jednog od glavnih kandidata za novog gradonačelnika britanske prestonice.

Šon Bejli iz Konzervativne partije poručio je da je London spreman da uskoči u pomoć u slučaju nužde i ukoliko se problemi sa koronavirusom nastave pa to bude razlog za izmeštanje organizacije OI iz Tokija.

Podsetimo, novi virus gripa odneo je preko 2.000 života u Kini, a zaraženo je preko 74.000 ljudi, što je uslovilo nekoliko odlaganja domaćinstava sportskih dešavanja na području Azije gde je najveći udar virusa.

Iz Međunarodnog olimpijskog kimiteta su potvrdili da im je Međunarodna zdravstvena organizacija preporučila da otkažu ili izmeste Olmpijske igre iz Japana ukoliko se situacija sa koronavirusom ne stabilizuje u narednim mesecima.

Ukoliko se kriza produbi ili pogorša, London je spreman kao zapeta puška.

- London može da bude domaćin Olimpijskih igara 2020. Imamo infrastrukturu i iskustvo. A zbog epidemije koronavirusa možda će planeti biti potrebno da mi uskočimo upomoć. Kao gradonačelnik, pobrinuću se da London ponovo bude dobar domaćin - obećao je Bejli.

Iz Japana nisu još uvek zvanično0 komentarisali izjavu Šona Bejlija, ali u saopštenju tvrde da su preuzeli sve neophodne mere usled koronavirusa.

- Tokio 2020 će nastaviti da sarađuje sa svim relevantnim organizacijama koje pažljivo prate situaciju i razvoj bolesti za koje su preduzete kontramere koje su neophodne kako bi se takmičenje uspešno organizovalo - saopšteno je iz Japana.

Podsetimo, britanska prestonica je bila domaćin Olimpijskih igara 2012. godine.

Video: Ivana Španović zbog koronavirusa menja planove za 2020.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    20. februar 2020 | 20:14

    Namazani engleski olos.

  • nikolas

    20. februar 2020 | 20:15

    A DA NISTE KINU NAPALI VIRUSOM DABI IM PREOTELI OLIMPIJADU??????!!!?!?? MI6 !!!!

  • Radovan

    20. februar 2020 | 21:08

    Da nema Nemaca, Englezi bi bili najgori narod na svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA