≫ 

Olimpijske igre biće pomerene za 2021. godinu!

Potvrdio je istaknuti čelnik Međunarodnog olimpijskog komiteta

  • 7
APTOPIX Greece Olympics Tokyo Flame Lighting Foto: Tanjug/AP

Olimpijske igre u Tokiju biće definitivno odložene za 2021. godinu, potvrdio je američkim medijima član Međunarodnog olimpijskog komiteta Dik Paund.

Dejli Mejl je preneo njegovu izjavu da smotre najboljih sportista sveta sigurno neće biti ove godine, iako je planirana za drugu polovinu jula i početak avgusta. Ovo je do sada i najkonkretnija izjava nekog od čelnika MOK-a koji pokušavaju već nedeljama da pronađu rešenje.

- Na osnovu informacija do kojih je došao MOK, odlučeno je da se Olimpijske igre odlože. Parametri koji je novi datum u igri nisu još usvojeni, ali ono što mogu da kažem je da Olimpijske igre neće početi 24. jula kako je prvobitno bilo planirano - rekao je Paund.

O novom terminu Olimpijskih igara će tek biti reči u nedeljama koje slede, a istup Paunda stiže samo dan nakon što je MOK objavio da će o sudbini Igara u Tokiju odlučiti tek za četiri nedelje.

- O svemu ostalom će se odlučivati u fazama. Prvo ćemo odložiti ovo što je zakazano za sredinu jula, a potom se pozabaviti i načinom na koji ćemo pomeriti Igre i sve drugo što je važno za uspešnu organizaciju istih - objasnio je Paund.

Podsetimo, danima unazad u jeku pandemije korona virusa iz raznih krajeva sveta stižu apeli da se Olimpijske igre u Tokiju odlože, a osim sportista i pojedine zemlje poput Kanade su već zapretile bojkotom.

Čak je i američki predsednik Donald Tramp pre nekoliko nedelja izjavio da nema smisla održavati Igre bez gledalaca i da one moraju da budu odložene. Očigledno je da je to postalo neizbežno i da nam prostaje samo da sačekamo zvaničnu potvrdu odlaganja Olimpijskih igara od strane MOK-a.

Inače, ukoliko se obistine najave Dika Paunda, Olimpijske igre bi bile drugo veliko takmičenje koje će biti pomereno, anakon Evropskog prvenstva u fudbalu koje će biti održano 2021. godine.

Video: Đurđić iz Kine: Srbijo, pobedićemo koronu ako budemo disciplinovani kao oni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chance

    23. mart 2020 | 23:13

    Ne znam kome u svetu je sada do sporta. Cak je i ova vest nezanimljiva.

  • Tiši

    24. mart 2020 | 09:53

    Sada Goku ima posla. Take my energy!

  • E sad

    24. mart 2020 | 09:34

    I pre su bile i posle nas će biti OI tako da ne treba mnogo komentarisati, a šta ako dogodine opet bude neki virus, šta ćemo onda, to je problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA