≫ 

Srpski rukometni uragan oduvao i Grke: Đeronini momci zaokružili kvalifikacioni start iz snova

Ubedljiva pobeda "Orlova" i još jedna potvrda da se rukomet vratio u Srbiju - 31:21 (15:12)

  • 40

Muška rukometna reprezentacija Srbije savladala je Grčku sa 31:21 (15:12) u trećoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Time je ekipa španskog trenera Tonija Đerone potvrdila dva sjajna izdanja protiv Francuske i zabetonirala čelnu poziciju u grupi na startu kvalifikacija. Budimo realni, da nam je neko ponudio pet bodova iz prve tri utakmice uoči početka godine sa zadovoljstvom bismo ih prihvatili.

Godi to što smo sa tri sjajna izdanja pokazali da se rukomet vratio u Srbiju posle godina stagnacije. To, usotalom, pokazuje i ovaj meč u Zrenjaninu. Bez obzira što je Srbija bila apsolutni favorit, nijednog trenutka se naši momci nisu opustili.

Kao da gledamo drugu neku ekipu, a ne onu koju su do juče mnogi s lakoćom pobeđivali. Igrali su "Orlovi", gazili i na kraju pregazili Helene sa 10 golova razlike.

Posle rutinskog prvog poluvrmeena u kojem su naši momci držali uglavnom 2-3 pogotka razlike zahvaljujući Marseniću, Kukiću i Radivojeviću, srpski rukometaši su pokrenuli pravi uragan u nastavku.

Serijom od 4:0 već posle pet minuta igre u nastavku stigli su do 19:12, a potom samo povećavali razliku iz minuta u minut. Nekoliko puta su imali "Orlovi" i devet golova prednosti (48. minut), a u trenucima dok su dominirali na terenu španski stručnjak je isprobao još neke varijante sa igračima s klupe.

Golman Dejan Milosavljev bio je maestralan, a naši momci su ogromnu razliku napravili i zahvaljujući odbranama Cupare koji je sa klupe skidao sedmerce Grcima.

Gosti su se u samom finišu potpuno raspali, a "Orlovi" preko najefikasnijeg pojedinca na meču Bogdana Radivojevića (8 golova, 5 iz sedmeraca) stigli i do ubedljivih 10 golova razlike na kraju i idealnog završetka januarskog ciklusa kvalifikacija.

Pored Radivojevića, zapaženu rolu su imali i Kukić i Marsenić sa po pet pogodaka, kao i Vorkapić koji je postigao četiri.

Na drugoj strani kod Grka Milonas je dao šest golova, a Ciras i Arapakopulos po tri.

"Orlovi" kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavljaju u aprilu utakmicama sa Grčkom u gostima i Belgijom kod kuće.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssss

    13. januar 2021 | 20:15

    Kad bi se nasao ovakav trener i za fudbalsku reprezentaciju, ihhh.

  • Krajišnik Knin

    13. januar 2021 | 17:03

    Svi u napad do pobede! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • mare70

    13. januar 2021 | 19:02

    Lepota.Posle toliko godina da sa uzivanjem gledam utakmicu.Bravo momci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA