≫ 

Veliki odbojkaški transfer: Peruđa nije zadovoljna Atanasijevićem, srpski odbojkaš ide u Poljsku

Vraća se na mesto uspeha u Belhatov

  • 0
Aleksandar Atanasijević

Foto: Marko Jovanović

Odbojkaški reprezentativac Srbije, Aleksandar Atanasijević nakon dugog perioda igranja u Italiji, mogao bi da se vrati u Poljsku. Posle osam godina u Peruđi, on se nalazi pred povratkom u Skra Belhatov. On je u ovom klubu igrao u periodu između 2011. i 2013. godine, a tokom tog perioda podigao je trofej u Kupu i Superkupu Poljske.

Treba dodati da je Atanasijević sa Belhatovom osvojio drugo mesto u šampionatu 2012. godine, a da je iste godine završio i na drugom mestu u Ligi šampiona, što je najveći uspeh kluba na međunarodnoj sceni. U finalu je tada, ipak, bolji bio ruski Zenit.

Kako navodi Gazeta delo Sport, on bi u Skra mogao da dođe kao slobodan igrač, pošto u Peruđi razmatraju raskid ugovora, jer nisu u potpunosti zadovoljni igrama srpskog odbojkaša ove sezone. Sa njima je Atanasijević došao do pehara 2018. godine, a Peruđa je dva puta bila drugoplasirana. Što se tiče nastupa u Srbiji, 2011. godine je osvojio titulu sa Partizanom.

Sa reprezentacijom Srbije, Atanasijević ima srebro iz Rija 2015. godine na Svetskoj ligi, te dva zlata sa Evropskih prvenstava iz 2011. i 2019. godine. Takođe, u kolekciji su i dve bronze sa kontinentalne smotre osvojene 2013. i 2017. godine.

Video: Aleksandar Atanasijević o aferi sa italijanskom političarkom koja mu je napakovana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA