Poljska ponovo nerešiva enigma za odbojkaše Srbije: Moćni Leon "ugravirao" prvi poraz u Ligi nacija

Nekadašnji član reprezentacije Kube došao do 26 poena na meču

  • 0
ALEKSANDAR ATANASIJEVIC Foto: MN Press

Odbojkaši Srbije nisu uspeli da dođu do druge pobede u Emiliji Romanji u okviru Lige Nacija. Još jednom se reprezentacija Poljske pokazala kao bauk za selekciju naše zemlje, koja je posmatrala nezaustavljivog Vilfreda Leona na drugoj strani igrališta - 3:1 (26:24, 25:19, 21:25, 25:15).

On je tako samo potvrdio da mu nema ravnih kada se nalazi u elementu. Bio je bez ikakve sumnje igrač utakmice, a odbojkaši Slobodana Kovača nisu pronašli adekvatan način da ga zaustave. Uz to Srbija nije imala pomoć Srećka Lisinca, koji se povredio na otvaranju protiv Slovenije. Videlo se tako danas njegovo odsustvo u bloku. Pored toga, napomenimo da na turnir nije doputovao Nemanja Petrić, inače naš kapiten, što dodatno govori koliko smo bili oslabljeni na današnjoj utakmici.

Poljska je tako potvrdila da je jedna od najboljih reprezentacija sveta, a na novi trijumf protiv njih moraćemo još da sačekamo, pošto je poslednji došao još dok je Nikola Grbić bio na klupi naše selekcije. Bilo je to pre tri godine, tačnije 17. juna 2018.

Mnogo često je blok Srbije "pucao", dok su Poljaci u tom segmentu igre bili izuzetno dominantni. Uprkos svemu tome, naši momci su odveli ovaj deo igre na razliku, ali su na kraju izgubili što je svakako uticalo na samopouzdanje. Na to se nadovezao gubitak drugog seta, nakon kojeg je viđena reakcija, ali nedovoljna za preokret. Četvrti set je lako završio u rukama Poljske.

Čak 26 poena osvojio je Vilfred Leon večeras, pratio ga je Kamil Semenjuk sa 17, dok je Bartoš Kurek sa 12 poena podelio treće mesto po efikasnosti sa Jakubom Kočanovskim. U timu Srbije su se istakli Marko Ivović i Marko Podraščanin sa po 13 poena, dok je Aleksandar Atanasijević imao jedan manje.

Video: Đoković pozdravio porodicu, pa najavio pohod na Pariz: Idemo na titulu na Rolan Garosu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA