Sve smo bliži reprizi spektakla iz Krakova: Poljaci uništili Ruse za polufinale na domaćem terenu!

Da li će se u Katovicama u nedelju ponovo sastati Srbija i Poljska?

  • 0
Vilfredo Leon i Lukaš Kačmarek Foto: Profimedia / Anna Klepaczko / Zuma Press

Postoji ono nepisano pravilo da je teško dva puta savladati istog protivnika na jednom takmičenju. Ako se vodimo time, onda bi Srbija u eventualnom finalu protiv Poljske bila od velike prednosti. A samo nas po jedna pobeda obe ekipe deli od reprize spektakla iz Krakova od pre samo nekoliko dana, kada su Poljaci odneli pobedu rezultatom 17:15 u petom setu.

Srbija je ranije danas dominantno otišla u polufinale posle pobede protiv Holanđana u "Ergo Areni" u Sopotu, a sada su to učinili i Poljaci koji su takođe u tri seta prošli dalje protiv moćne Rusije, koja je nedavno uzela srebro u Tokiju (25:14, 26:24, 25:19). Doduše, nije Zbornaja došla na šampionat Starog kontinenta u najjačoj postavi i to se najbolje videlo protiv domaćina.

Dominirao je Vilfredo Leon protiv Rusa, koji zaista nisu znali šta ih je snašlo. Od samog početka je u tandemu sa Bartošem Kurekom krenuo da "torpeduje" prijem velikog rivala, a koliko su Poljaci bili moćni govori i činjenica da su prepustili protivniku da uzme samo 14 poena u ovom setu. Premalo za olimpijskog viceprvaka.

U drugom setu je ipak postojala određena bojazan kod domaćina da bi stvari mogle da krenu naopako po domaćina. Kljuka je "proradio" kod Rusa, uveo je ovaj period igre u veoma neizvesne tokove i tek nakon "razlike", Poljaci su uspeli da prelome rezultat u svoju korist.

Kada su već propustili voz da se vrate u meč u drugom setu, nije ni bilo očekivano od Rusa da se vrate u igru u trećem. Poljaci su samo dovršili posao, publika ih je nosila ka pobedi i na kraju će se i domaćin boriti za medalje na Evropskom prvenstvu. Videćemo samo kojeg će ona biti sjaja ili će zauzeti četvrto mesto.

Najviše poena u pobedničkom timu upisali su upravo Bartoš Kurek i Vilfredo Leon, ukupno po 14. Na drugoj strani je Jegor Kljuka završio sa isto toliko.

Video: Pobeda! Bravo momci: Srbija se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA