U ponedeljak i utorak igra se F4 vaterpolo Kupa Srbije: Zna se ko je najveći favorit

Trofej brane vaterpolisti Crvene zvezde

  • 0
Vaterpolo Liga šampiona Nemanja Ubović Ferencvaroš FTC Telekom Novi Beograd Foto: Tanjug/AP

Kraj kalendarske godine u domaćem vaterpolu rezervisan je za završnicu kup takmičenja i za dodelu prvog trofeja u sezoni.

U prvom polufinalu u ponedeljak od 17 časova sastaće se Novi Beograd i Partizan.

Vladimir Vujasinović, trener Novog Beograda, smatra da svaka ekipa ima svoju šansu i da će njegov tim morati da bude na najvišem nivou kako bi stigao do prvog trofeja.

Ništa nam neće značiti dobar rad u prethodna tri meseca ako u utorak ne podignemo pehar. Svaki tim će tražiti svoju šansu i moramo da pružimo najbolje partije ove sezone kako bi ispunili cilj. Partizan je odmoran, s druge strane uigranost je na našoj strani. Videćemo šta će biti važnije. Možda nedostatk ritma može da bude problem, ali to ostaje da se vidi u bazenu. Na primerima Kupa u Mađarskoj i Hrvatskoj vidimo da su dobri timovi podbacili - izjavio je Vujasinović.

Nikola Kuljača, direktor VK Partizan, prepušta ulogu favorita učesniku Lige šampiona, ali naglašava da će i crno-beli imati svoje šanse.

Sastajemo se sa timom koji nas je već dva puta pobedio. Osim poraza od Jadrana, imamo niz dobrih rezultata i veoma smo zadovoljni ostvarenim. Tražićemo šansu u našoj igri, ali Novi Beograd je favorit. Mi nismo imali takav ritam utakmica uoči prvog meča u ligi, a sad je situacija drugačija. To sad predstavlja probleme učesnicima Lige šampiona, a mi smo odigrali taman dovoljan broj mečeva. Regionalna liga nam je dobro došla - rekao je direktor Partizana.

Drugo polufinale, koje počinje u ponedeljak u 19 časova, predstavlja reprizu prošlogodišnjeg finala između Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde.

Direktor aktuelnog šampiona regiona Nikola Tomašević ukazao je poštovanje svom rivalu.

Zvezda je osvajač Kupa i tim za poštovanje. Fokusirani smo samo na Zvezdu i nadamo se dobrom rezultatu. Na svaki meč idemo da pobedimo. Raspored je zgusnut, tako da nema previše vremena za pripremu i trening - poručuju iz tabora Kragujevčana.

VK Novi Beograd - VK Olimpijakos Foto: MN Press

Aleksandar Filipović, trener beogradskih crveno-belih, poručio je slično što i Kragujevčani. Gust raspored ne dozvoljava ni jednima ni drugima ozbiljniju pripremu  za ovaj turnir, ali se on ipak nada da će njegova ekipa preskočiti prvu prepreku.

Imamo četiri izuzetne ekipe koje su to pokazale u domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kao i rivali, fokusirani smo na polufinale. Radnički je kvalitetan, dva puta su nas pobedili, ali ovo je jedan meč gde jesi ili nisi. Prošle godine takođe nismo bili favoriti, a pobedili smo, nadam se da će se taj scenario ponoviti. U poslednja tri meseca odigrali smo 32 meča računajući i pripremne turnire. To nam ne dozvoljava pripremu za protivnika koji sledi jer nemamo vremena. Nemamo dovoljno igrača, a to se naročito osetilo kad je prvi centar Vukićević doživeo povredu rebara - izjavio je Filipović.

Finalni meč na programu je u utorak od 19 časova. Dva i po sata pre početka muškog finala, svoj finalni meč odigraće vaterpolistkinje Vojvodine i Crvene zvezde.

Slađana Drazgić, trener vaterpolistkinja iz Novog Sada, preuzela je ulogu favorita.

- Drago mi je što se i ženski vaterpolo prati na ovaj način. Branimo istorijsku duplu krunu. Očekujem zanimljiv i neizvestan meč, znamo se dobro.Nadam se da će pehar poći sa nama u Novi Sad. To je naš cilj. Nemamo pritisak, ne osvrćemo se prošlost. Imamo ulogu favorita, ali na to se ne obaziremo. Finale je jedan meč i sve je moguće. Oba tima mogu da dođu do pobede - izjavila je Drazgić.

Ivana Ćorović iz tabora Crvene zvezde takođe prepušta ulogu favorita Novosađankama, ali ističe i da će njena ekipa probati da osvoji trofej.

- Uvek imamo visoke ciljeve. Ovo je četvrti susret sa Vojvodinom, sa tri puta smo izgubili. Favoriti su. Probaćemo da Kup vratimo u naše vitrine. Nadam se dobrom rezultatu. Imamo veliki broj mladih igračica koje su veoma energične. Kad je taj segment na nivou, mislim da možemo da igramo sa svakom ekipom - poručuju iz štaba beogradskih crveno-belih.

Video: Marjanović postao kao Deda Mraz: Ispunio želju svog najvećeg fana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA