Futsaleri sjajno krenuli, pa stali: Poraz Srbije od svetskih prvaka na startu Evropskog šampionata

Iako su poveli sa 2:0, naši momci nisu imali snage da dođu do pobede protiv Portugala

  • 1
futsaleri Foto: MN Press

Delovalo je kao najlepša bajka, ali se ipak završilo neslavno. Futsaleri Srbije poraženi su od svetskog prvaka Portugala na startu Evropskog prvenstva u Holandiji, iako su sjajno započeli meč i vodili sa dva gola razlike posle sedam minuta igre - 2:4 (2:2).

Treba istaći da su naši momci bili desetkovani na ovom susretu, što zbog zaraze koronavirusom, što zbog povreda i da su zbog toga bili odsutni mnogi nosioci igre. I pored toga, pružili su zaista solidan otpor favorizovanom rivalu.

Već u prvom minutu, golman Portugala Souza napravio je veliku glupost, pošto je načinio prekršaj za penal, koji je potom izveo kapiten Pršić. Bio je jako siguran za uvodno i neočekivano vođstvo Orlova. Isti igrač je samo šest minuta kasnije i duplirao prednost Srbije posle sjajne akcije.

Međutim, tada je selektor Portugalije odlučio da napravi neke promene, što se odrazilo i na stanje na terenu. Srbija nije više mogla da drži presing na terenu, pa je već u 11. minutu Pauleta smanjio na 2:1, a do kraja prvog dela igre je Varela uspeo i da u potpunosti dovede rezultat na "nulu".

Futsal reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Nastavio je Portugal da igra u istom ritmu i u drugom poluvremenu, pa je ubrzo preuzeo i vođstvo posle pogotka Žesusa u 26. minutu. Nekoliko desetina sekundi kasnije, odluka o pobedniku je i definitivno rešena, pošto je gol postigao Pako.

Pokušavali su futsaleri Srbije da se vrate u meč, ali im Portugal to nije dopuštao. Naprotiv, svetski prvaci držali su loptu u svom posedu, pokušavali su da dođu još nekog pogotka koji bi "ukrasio" trijumf, ali je na kraju rezultat bio isti onaj koji je bio na snazi posle 26 i kusur minuta igre.

Podsetimo, do kraja grupne faze Srbiju očekuju dueli sa Holandijom i Ukrajinom, a posle ovog meča jasno je da će samo pobede "igrati" za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Video: Ženski Mesi malog fudbala: Izvozala tri rivalke, Ronaldinjo bi joj tapšao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мирко

    19. januar 2022 | 19:51

    Борили су се храбро наши футсалери али се још више борио коментатор РТС са својим нагласком и акцентом ! Било је комично слушати га !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA