≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je bio Sabalenkin tragično preminuli momak i kako su dve smrti obeležile njen život

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Užasna sudbina

  • 0

Prerana smrt Konstantina Kolcova tema je broj jedan u teniskom svetu ovog utorka, iako se ne radi o profesionalnom teniseru niti treneru, već čoveku koji se bavio hokejom na visokom nivou, nekada u svojstvu igrača, zatim i u ulozi trenera.

Beloruski mediji su izneli i detalje koji u prvom momentu nisu bili poznati, pa je poznat i uzrok kao i mesto tragičnog događaja. On je odlučio da se u Majamiju pridruži svojoj devojci, drugoj teniserki planete i zemljakinji Arini Sabalenki, koja je čekala početak Mastersa. Navodno je pronađen u stanu u gradu na Floridi, a uzrok smrti je navodno bila tromboembolija pluća, kako su javili beloruski mediji. Policija je objavila da je ipak reč o samoubistvu.

Dosadašnji pomoćni trener Salavet Julajeva iz Ufe je bio faktički na početku svoje trenerske karijere i navodno pred prelaskom na svoj prvi samostalni posao u Dinamo iz Minska, ali ipak to nije dočekao i Belorusija je ostala bez legendarnog sportiste.

Kolcov je rođen 17. aprila 1981. godine u Minsku i sa 16 godina je zaigrao u prvoj ligi svoje zemlje za Junaktvu, nakon čega je usledio brz prelazak u Severstal u Rusiji. Zbog svog načina igre i brzine stekao je nadimak "Ruska raketa II" po ugledu na Pavela Burea.

Već 1999. godine izašao je na NHL Draft i izabran je u prvoj rundi kao 18. pik od strane Pitsburg Pingvinsa, a pre odlaska preko bare branio je boje Junosta, Metalurga iz Novokuznjecka, AK Barsa kao i Spartaka iz Moskve.

U Ameriku je otišao 2002. godine, najpre u razvojni tim Pingvinsa, a potom je u sezoni 2003/04 upisivao i nastupe za Pitsburg. Tokom 2006. odlučio je da se vrati u Rusiju u redove Salavet Julajeva sa kojim je postao šampion 2008. godine, a ubrzo je prisustvovao i formiranju KHL šampionata. Tokom karijere je nastupao i za Dinamo iz Minska.

Dres reprezentacija Belorusije nosio je ukupno 123 puta uz 34 data gola i 21 asistenciju, a učestvovao je na Zimskim Olimpijskim igrama 2002. godine i 2010. godine u Solt Lejk Sitiju i Vankuveru. Bio je učesnik i Svetskog prvenstva sa nacionalnim timom.

Od 2021. godine je u vezi sa poznatom teniserkom Arinom Sabalenkom, nakon što se 2020. razveo od bivše supruge Julije sa kojom ima troje dece.

Beloruskinja je drugi put u pet godina ostala bez drage osobe, pošto je njen otac Sergej preminuo u 43. godini 2019. godine. Ona je bila izuzetno vezana za njega i često je govorila kolika joj je bio motivacija.

- Imali smo jedan san, a to je da do 25. godine osvojim nekoliko Grend slemova. Sada imam 24 i nula u džepu - rekla je Arina tokom 2022, a u međuvremenu je osvojila dva Australijan opena.

Sabalenka je tokom ove nedelje u žrebu turnira u Majamiju svrstana u donji deo i u drugom kolu čeka pobednicu duela Paula Badosa - Simona Halep, ali treba očekivati potencijalno povlačenje nakon novog nemilog događaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA