≫ 

Đoković je prejak za Vajdinog pulena! Novak u tri seta do trećeg kola Rolan Garosa, zna i ko će mu biti rival

U narednoj rundi najbolji teniser sveta igraće protiv slovenačkog predstavnika

  • 41
Novak Đoković Rolan Garos pobeda Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković uspešno je odradio posao u drugom kolu Rolan Garosa i rezultatom 3:0 savladao slovačkog tenisera Aleksa Molčana, koga odnedavno trenira Marjan Vajda, čovek koji je bio uz srpskog tenisera tokom gotovo čitave karijere.

Bio je ovo veoma čudan meč za Đokovića, pre svega jer mu se prvi put u karijeri desilo da igra meč na kom Marjan Vajda sedi u boksu, ali ne u njegovom. Ipak, to nije poremetilo Novaka, bio je dovoljno skoncentrisan da na pravi način odigra meč i dobije ubedljivo.

Nije smetalo Novaku ni to što nije igrao na najvećem terenu "Filip Šatrije", već je njegov duel smešten na drugi po veličini teren "Suzan Lenglen". Praksa je na Rolan Garosu da najviši nosioci odigraju po jedan meč na "Lenglenu", što je u prošlosti umelo da donese probleme teniserima koji su navikli na najveći teren, ali Đokoviću to nije odmoglo nimalo.

Novak Đoković, Rolan Garos Foto: Tanjug / AP

Rival Đokovića u trećem kolu biće slovenački teniser Aljaž Bedene, protiv koga srpski teniser ima tri pobede iz isto toliko mečeva.

Prvi set pripao je Đokoviću rezultatom 6:2 za manje od 30 minuta igre. Odlično je servirao Novak, ubacio čak 15 od 19 prvih servisa, a izgubio je samo jedan poen na prvom servisu, što dovoljno govori da Molčan nije imao šanse za brejk. Sa druge strane Novak je dva puta oduzeo servis rivalu i lako osvojio prvi deo igre.

Dobru igru iz prvog seta Đoković je preneo i u drugi deo igre, u kom je nastavio sa dobrim servisima i vrhunskom realizacijom istih.

Delovalo je da će i treći deo igre lako pripasti Đokoviću, pošto je srpski teniser napravio brejk i poveo sa 2:1. Međutim, Molčan je ekspresno uzvratio, napravio ribrejk, a zatim bio veoma siguran u svojim servis gemovima.

Novak Đoković, Rolan Garos Foto: Tanjug / AP

Naterao je Đokovića da čak u dva navrata servira za opstanak u setu, a nijednom nije bilo lako Novaku, pošto je u oba ta gema Molčan bio na dva poena od osvajanja seta.

Ipak, sve to je "preživeo" Đoković, uveo treći set u taj-brejk, a tamo je rezultatom 7:4 osvojio set i prošao u treću rundu.

Odigrao je Novak veoma dobar meč i kada se baci pogled na statistiku. Napravio je čak 40 vinera, a samo 19 neiznuđenih grešaka. Odlično ga je služio i servis, pošto je odservirao 10 asova, bez ijedne duple servis greške, a na prvom servisu je bio veoma siguran i osvojio čak 79% poena.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA