≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Đoković otvorio dušu na Rolan Garosu srpskim novinarima: O Kosovu, hejterima, Zvezdi, Baraku Baharu...

Vreme čitanja: oko 5 min.

Najbolji srpski teniser izlazi pred medije posle uspešnog starta u Parizu

  • 15
Novak Đoković, Rolan Garos, konferencija Foto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Novak Đoković je pobedio Aleksandra Kovačevića sa 6:3, 6:2, 7:6 u prvom kolu Rolan Garosa i uspešno je započeo svoj pohod na 23. Grend slem titulu.

Posle meča Novak se srdačno pozdravio sa Kovačevićem, zatim oduševio publiku znanjem francuskog jezika dok je davao izjavu, a potom oduševio i Srbiju porukom "Kosovo je srce Srbije! Zaustavite nasilje" kojom je pružio podršku Srbima na Kosovu koji se bore sa tzv. kosovoskom policijom i KFOR-om, koji hoće na silu da postavi svoje predstavnike vlasti u srpske opštine.

Novak je pred srpskim novinarima otvorio dušu o poruci "Kosovo je srce Srbije", istakao je da bi ponovio sve isto ponovo i da je to naše ognjište, odgovorio je i na poruku Barka Bahara koji se nada njihovom meču posle dolaska u Zvezdi, a dao je i osvrt na to što ima najviše hejtera na društvenim mrežama.

O hejterskim komentarima po kojima je ubedljivo prvi od svih tenisera

- Da je drugačije, mene bi čudilo. Ne znam šta bih dodao još tome. Kobi Brajant je rekao odlično je kada te neko mrzi, jer se ne mrze dobri, mrze se najbolji. Ne mrzim nikoga, niti gajim to, mržnja je strašno negativna emocija, ako je neko ima prema meni, to govori o toj osobi. Ne mislim da sam zaslužio da me mrzi, radio sam šta sam mislio u tom momentu. Da sam pravio grešaka, jesam, ali sam radio ono što sam mislio.

O narednom rivalu Martonu Fučoviću

Marton Fušovič Printskrin: Youtube/Wide World of Sports

- Veoma fizički jak i spreman teniser, kompletan, odlično riternira, čvrst sa obe strane. Nema tu puno rupa u njegovoj igri. Igra poprilično čisto, vrlo je svestran, može da nastupi na vrlo visokom nivou i to je dokazao tokom karijere. Nadam se da će putanja ići uzlazno što se tiče kvaliteta.

Poruka za Baraka Bahara koji je na predstavljanju u Zvezdi rekao da su mu obećali meč protiv Đokovića

- Niko me nije kontaktirao iz Zvezde! Šalim se... Želim mu dorodišlicu! Drago mi je što imamo predstavnika direktno u Ligi šampiona, zaslužili smo. Zvezda je u toj poziciji, fantastičan uspeh za srpski klub. Gospodina nisam imao da upoznam ali imamo jednu zajedničkog prijatelja, već sam tada znao da dolazi u Zvezdu iako nije bilo zvanično. Želim mu sve najbolje i da prođe grupnu fazu LŠ.

O poruci Kosovo je Srbija na kameri

- Nisam političar i nemam nameru da ulazim u debate političke. Jako me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi koji su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo, osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiju. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška.

- Ne znam šta će biti, znam da je bilo primedbi od strane internacionalnih novinara, da li će me kazniti. Nemam zadrške, opet bih ponovio isto. Protiv ratova sam i bilo kojeg konflikta, to sam uvek iskazivao u javnosti. Ova situacija sa Kosovom je presedan po povelji UN i svih prava, jako mi je žao što smo u situaciji u kojoj se nalazimo. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri se nalaze tamo... Mnogo razloga postoji, a pogotovo zato što je to istina - jake su reči Đokovića.

O finalu sa Endijem Marijem na Vimbldonu

- Nije bio baš najbolji rezultat po mene, ali sam bio srećan zbog Endija. Ima sada dve titule tamo, jedna protiv mene. Sećam se, bilo je to u tri seta, nisam igrao najbolje, ali i njegov nivo tenisa je bio prejak. Imao je publiku iza sebe. Zaista sam srećan zbog njega, slažemo se skoro čitave karijere. Bio je bolji igrač tog dana i to je bio perfektan scenario za njega i Veliku Britaniju.

Analiza meča sa Kovačevićem

Novak Đoković - Aleksandar Kovačević Foto: Tanjug / AP

- Čestitam Aleksu i kako je igrao u druga dva seta. On je mnogo dobar dečko, trenirali smo, ima srpske korene i slažemo se veoma dobro. Upoznao sam mu porodicu. Ima šanse, ima momenat da napreduje i da bude sve bolji, zaista sam iznenađen njegovom igrom. On je trenirao u Srbiji do desete godine, tamo je šljaka, a video sam ga i na betonu gde je igrao dobro. Servirao sam za meč, vratio se, zaista svaka čast na borbi.

- Pokušavam da dominiram ko god je sa druge strane, kontrolisao sam meč, ali pri kraju je krenulo u drugom pravcu. Zadržao sam hladnokrvnost, prilično sam zadovoljan sa onim što sam pokazao. Bio je vetar, malo čudni uslovi, ali sam uspeo da pobedim - rekao je Đoković.

O juniorskim danima i mnogim juniorima na Rolan Garosu

Novak Đoković - Aleksandar Kovačević Foto: Tanjug / AP

- Sećam se. Hvala što se piše o mladima, bitno je da se guraju, svi smo igrali u mlađim kategorijama. Kvalifikovao sam se 2003. izgubio sam od Himena Travera koji je sada trener Bautisti Agutu, zanimljiv krug života.

- Sten je pobedio? Eto, uzeo je i seniorski Rolan Garos. Svaki je bitan turnir ovde, tu imate šansu da se predstavite nekome ko će da vas sponzoriše, da isturite svoje ime. Nadaš se da će neko doći do tebe i da će vam pomoći, mnogi juniorima je to olakšica u profesionalnom tenisu kasnije.

Novak je stigao na konferenciju!

Dok čekate Novakovu konferenciju, upoznajte i njegovog narednog rivala, koga zovu "mađarski Herkul".

Konferencija kasni oko 20 minuta, a reporter Telegrafa javlja da je Novak prošao blizu pres sale, verovatno da prvo da izjave za vlasnike TV prava.

Konferencija je zakazana za 18.30 i uskoro očekujemo da se Novak pojavi pred medijima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I3

    29. maj 2023 | 18:47

    Veliki si Nole!!! Jedini koji nikad nije cutao na desavanja!!!

  • Сл.Ђ.Бијелић

    29. maj 2023 | 19:18

    Господо, вероватно ће уследити подоста коментара у смислу “да” или “не”, а њихови корени ће досезати све од најпримитивнијег клубаштва па до разарајућег аутошивинизма, гарнираног умишљеним метрополским мондијализмом... Не бих о тим аберацијама српског друштва, желим да подсетим: један од највећих спортиста на планети, не превише љубљен од циничног Запада, знајући све могуће, “успутне” и “неуспутне” ризике, одлучио је да “крикне” у око туђинске камере:”Мој народ је угрожен! То је наша света земља! Не дају ми да крстим децу у својој дедовини!”.... Велико поштовање за овај гест... Мене више уопште не интересују слемови, трке за GOAT и слично, срећан сам што видим младог, великог човека, правог духовног племића... А док је таквих и Косово ће бити наше, истину вам кажем...

  • Keka

    29. maj 2023 | 20:02

    Novak , znajuci svesno davajuci podrsku Srbima na KIM da ce ga provlaciti kroz zapadne medije to uradio.Toliko je veci covek jer nije mislio na sebe vec na svoj I nas SRPSKI ROD NA KIM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA