Vreme čitanja: oko 2 min.

Cicipas navija protiv Đokovića u polufinalu RG posle debakla: Novak voli da kontroliše stvari

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je rekao, on je uvek na strani mlađih, a potom je dao i prognozu polufinalnog duela između Đokovića i Alkaraza

  • 4
Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas doživeo je težak poraz od Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Nije imao maltene nikakvu šansu grčki teniser protiv španskog teniskog čuda. Jedino kada je uspeo da pruži kakav takav otpor bilo je krajem trećeg seta kada je uspeo da vrati brejk i izbor taj-brejk. Za sve ostalo se na terenu pitao prvi teniser planete.

- Nemam mnogo stvari da vam kažem, igrao je fantatično, probaću malo više da spavam pre mečeva, izgleda da pomaže - rekao je na početku grčki teniser.

Usledilo je pitanje o polufinalu u kome će igrati Đoković i Alkaraz.

- Navijam za mlađe - jasno je poručio Cicipas da neće biti uz srpskog tenisera koji mu je između ostalog i oteo titulu na Rolan Garosu pre nekoliko godina.

Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

Što se tiče razloga njegove slabe igre u četvrtfinalu, imao je da kaže sledeće:

- Raspored je drugačiji, igrao sam uveče, poremetio sam raspored spavanja, a to je veoma važno za oporavak. Pravio sam greške ranije, kao kada sam igrao protiv Novaka u Bersiju pre nekoliko godina.

Ipak, nemoguće je da umanji fantastičnu igru protivnika.

- Karlos igra sjajno, zaslužio je pobedu, smeta mi što je nespavanje uticalo na mene i to je to.

Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

O tome da li će ovakav poraz uticati na njega.

- To je baš dobro pitanje. Da li me pogađa poraz? Da, to pokazuje da mi je stalo. Tenis mi znači mnogo, nije lepo kada se ovakve stvari dese. Bitno je da si okružen ljudima koji razumeju, posebno oni bliži. Nije bilo zabavno na terenu u prva dva seta, bio sam isključen, kao da sam spavao. Ne želim da se ovako nešto ponovi - rekao je peti igrač planete.

Na kraju, morao je da da neku svoju prognozu polufinalnog duela između Alkaraza i Đokovića, pogotovo što sada ima iskustva igranja protiv obojice na terenu "Filip Šatrije".

- Novak ima iskustvo, Karlos ima noge i trči kao "Brzi Gonzales" i udara jake udarce. Drugi voli da kontroliše stvari na terenu i da tera protivnika da trči. Ne bih da dajem prognoze. Loš sam u tome - zaključio je na kraju.

(Izveštač Telegrafa sa Rolan Garosa, Miloš Bećagović)

Video: Olga Danilović o ljubavi sa Janom Oblakom: Samo sam čekala...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana Deutschland

    7. jun 2023 | 05:50

    Izuzetno licemeran i loš čovek. Ima komplekse zbog Novaka. Izuzetno mi je drago kada god izgubi. Nije on igrač koji će mnogo titula osvojiti. Danas ga je Alkaraz ponizio i počistio sa terena kao pocepan peškir.

  • Goxy

    7. jun 2023 | 05:57

    Antipatican

  • Vuk07

    7. jun 2023 | 01:17

    Vec duže vreme Tsitsipas ne igra tenis na najboljem nivou. Bio je bolji u 2021 god. Imao vise uspeha. Možda mu je Novak unistio karieru pobedivsi ga u finalu Roland Garosa 2021 god. Kao i Congi na A.O . 2008 god. Ako ovako nastavi da se kuka nad svojom sudbinom. Nema nista od njega i njegovog tenisa. Mora da vise radi trenira, da bi bio tu medju deset. Ovako preti mu opasnost da ispadne od favorita za finale grad slemova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA