Novak puni 32 godine, a njegova rođendanska torta kad je bio dete sve govori: Bio je predodređen za teniskog kralja! (FOTO)

Najbolji teniser sveta rođen je na današnji dan 1987. godine

  • 10

Novak Đoković napunio je 32 godine! Najbolji teniser sveta rođen je 22. maja 1987. godine u Beogradu. Danas, 32 godine kasnije, Đoković je teniski kralj, čovek koji je oborio neke od najvećih rekorda u istoriji belog sporta.

Novak je vlasnik 15 Gren slem trofeja u eri kada su mu konkurenti još dva tenisera koje smatraju jednim od najboljih u istoriji ovog sporta - Rodžer Federer i Rafael Nadal, što njegovo dostignuće čini još većim.

Novak je pored 15 najvećih turnira, osvojio iu 33 Mastersa, jedini je u istoriji koji je osvojio Zlatni Masters (kompletirao sve Masters turnire), rekorder je po zarađenom novcu od tenisa (131.040.932 dolara), ima bolji međusobni skor i od Nadala i Federera.

Po mnogima je Novak i najbolji teniser u istoriji, ali Nadal i Federer imaju veći broj Gren slem trofeja, koji su po mnogima glavno merilo toga ko je najbolji svih vremena.

Novak Djokovic Đoković VS Rafael Nadal Novak Đoković je u Australiji osvojio svoj 15. Gren slem trofej; Foto: Tanjug/AP

Novak će prvu priliku da im se dodatno približi imati već na Rolan Garosu, koji je na programu od nedelje, gde će juriti svoju 16. titulu na Gren slem turnirima.

Još kao mali Novak je bio predodređen da postane teniski šampion. U jednom, sada već kultnom intervjuu, kada je imao 7 godina, na pitanje šta je njegov cilj, odgovorio je "da postanem prvak".

Sve je u njegovom životu bilo podređeno tenisu, pa čak i rođendanske torte. Kada je imao 8 godina, dobio je tortu u obliku teniskog reketa.

Njegov rođendan je povod da se prisetimo ove kultne fotografije.

Nema sumnje da će Novak, kada bude duvao svećice, pored zdravlja i sreće za svoju porodicu i sebe, poželeti i novi Gren slem trofej u Parizu za nekoliko dana.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

VIDEO: Vilander za Telegraf: Ako Đoković osvoji Rolan Garos ulazi u priču o najboljem svih vremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srpski ponos! NAJBOLJI SPORTISTA SVETA. srecan rodjendan!!!

    22. maj 2019 | 11:48

    Srpski ponos! NAJBOLJI SPORTISTA SVETA!!! Srecan rodjendan NOVACE

  • Jasmina

    22. maj 2019 | 11:39

    Srecan rodjendan Nole ❤

  • Kiki

    22. maj 2019 | 11:34

    Srecan rodjendan najbolji medju najboljima!!!🎂🎂🎂🎉🎊🎊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA