≫ 

Krajinović posle tri sata i pet setova pobedio Tijafoa i prošao u drugo kolo pariskog Grend slema! (FOTO)

Kakva borba i kakav meč Filipa već u prvom kolu!

  • 0

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa velikom pobedom u pet setova nad američkim teniserom Fransesom Tijafoom 6:2, 4:6, 6:3, 3:6, 6:0.

Naš teniser će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz okršaja Španca Roberta Kabaljesa Baenje i Aleksandra Milera iz Francuske.

Krajinović je bio ubedljiv u prvom setu i vrlo brzo je došao do brejk lopti od kojih je iskoristio treću i poveo 2:0. Sačuvao je svoj servis u trenutku kad je Tijafo imao šansu da uzvrati i do kraja seta napravio još jedan brejk za 6:2 nakon 35 minuta igre.

Tijafo je u drugom zaigrao bolje i propustio je dve brejk šanse u trećem gemu, ali nije prokockao prvu u petom. Poveo je 3:2 i posle nešto više od sat vremena igre ukupno vratio stvari na početak 1-1.

Srbin je imao i malo sreće u trećem setu, ali je održao i smirenost koju je Tijafo izgubio. Posle propuštenih šansi u sedmom gemu, usledila je kazna u osmom i Filip je brejkom završio posao, poveo 5:3 i onda odservirao za novo vođstvo u setovima.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Tijafo je u četvrtom poveo odmah na startu 2:0 i čuvao prednost, Filip se razbudio tek u finišu, spasao četiri set lopte i na petoj poklekao.

Krajinovića je rival častio lopticom u mreži na set lopti, da bi u narednom poenu dvojica igrača razmenila nekoliko slajseva.

Filip je postao nestrpljiv, nije dobro napao i krenuo je napred, Amerikanac ga je prošao na mreži i u narednom poenu servisom završio posao u četvrtom setu.

Tijafo je počeo da gađa dublje u petom setu i već na startu je napravio problem takvim loptama. Igralo se na razliku, Filip se izvukao i onda u narednom gemu iznenadio Amerikanca.

Sada je Tijafo izašao napred, Krajinović je odigrao dobro i Amerikanac je pogodio mrežu za brejk u korist našeg igrača i 2:0.

Dobro je Filip krenuo servisom u prvom poenu trećeg gema, potom je popustio i dozvolio Fransesu brejk šansu kada je Tijafo izbacio loptu preko osnovne linije i još jednom greškom praktično poklonio 3:0 Srbinu.

Ostatak seta je maltene bio rutina. Tijafo je pretrpeo novi brejk, Krajinović je odservirao sigurno peti uzastopni gem i poveo je 5:0 posle čega je trećim brejkom podelio krompir Amerikancu i poslao ga kući.

VIDEO - Filip Krajinović o velikoj pobedi nad Donskojem

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA