≫ 

Đoković počistio Poljaka za drugo kolo Rolan Garosa (VIDEO)

Srpski teniser prvi reket sveta plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa

  • 2

Srpski teniser Novak Đoković  plasirao se u 2. kolo na Rolan Garosu  pobedivši ubedljivo Poljaka Huberta Hurkača (#43) sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:2) za samo sat i  po igre na terenu Filip Šatrije.

Ovo je bio njihov prvi duel, a mnogi su mislili da će Novak imati problema, jer nije imao lični uvid šta sve gorostasni protivnik može. Međutim, kako se odvijao meč videlo se da problema nema.

Odigrao je Novak rutinski meč i za sat i 35 minuta slomio otpor visokog Poljaka. Iako su mnogi očekivali da će imati malih problema jer se nikada nije sretao sa Hurkačem, ništa se od toga nije desilo.

- Poštujem Hurkača, morao sam da budem oštar na početku, jer nismo igrali nikada ali sam ga cenio jer je skinuo nekoliko skalpova u poslednje vreme. Ja uvek pokušavam da se prilagodim igri protivnika i na tome gradim svoju igru. - rekao je Novak posle meča.

Novak Đoković statistika Printskrin: Roland Garos

Đoković je rutinirano igrao, pravio brejkove u pravo vreme i bez mnogo trošenja energije dobio meč i prošao u drugo kolo gde će igrati sa Henrikom Laksonenom.

Inače, ovo je Novakovo petnaesto učešće na Rolan Garosu. Titulu je osvojio 2016. godine i kompletirao karijerni gren slem, a mimo toga je igrao još tri finala.

Gledajući realno samo je prvi set delovao malo uzbudljivo kada se Poljak držao sa samo jednim brejkom manjka.

Novak Đoković RG 2019 Foto: AP Tanjug

Nije poljski teniser želeo da se preda, igrao je veoma hrabro i borio se koliko je mogao, ali su te Novakove duge lopte bile problematične za njega. U šestom gemu je Hurkač imao prednost od 40:15 ali mu ni to nije bilo dovoljno da se izvuče, pošto je Đoković napravio novi brejk.

U tom poslednjem setu, na svom servisu , Novak je potvrdio impresivnu predstavu i bez većih problema savladao Huberta Hurkača sa 6:4, 6:2, 6:2 i plasira se u drugo kolo Rolan Garosa, gde će se "sudariti" sa Henrikom Laksonenom.

Novak Đoković RG 2019 Foto: AP Tanjug
Novak Đoković, Rafael Nadal, ATP Rim Foto: AP/Tanjug

VIDEO: Novak Đoković nakon što se plasirao za drugo kolo Rolan Garosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanće

    27. maj 2019 | 18:42

    To, to, to Novače samo čisti sve po redu do kraja. ♥️♥️♥️🇷🇸🇷🇸🇷🇸🍀

  • Igor

    27. maj 2019 | 17:55

    Jes kad bi imali takav televizor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA