≫ 

Kraj pariske bajke za Krajinovića: Cicipas uz mnogo muke eliminisao žilavog Srbina

Malo je nedostajalo Srbinu da uvede u veći problem Grka

  • 17

Nije uspeo Filip Krajinović do novog podviga,Grk Cicipas se pokazao kao "preveliki zalogaj" za našeg tensiera koji je drugog dana bitke u trećem kolu "položio oružje" - 3:1 (7:5, 6:3, 6:7, 7:6).

U petak, Krajinović je bio pred porazom posle 2:0 i 5:5 u korist rivala, imao je sreće jer je mrak prekinuo nalet Grka, da bi Srbin u subotu "za dlaku" uveo meč u peti set. Nažalost, nije imao dovoljno energije da izrežira veliki preokret, pa je favorizovani šesti igrač sveta odneo trijumf.

"Imao je" Somborac Cicipasa još juče na 5:3, mogao je da uđe u novi dan sa 2:1, ipak Grk je pokazao zašto ga smatraju pritajenim favoritom za osvajanje Rolan Garosa: uveo je meč u egal i tim rezultatom (2:0, 5:5) otišli su na spavanje.

Nastavak bitke krenuo je oko podneva, a Krajinović je ušao u meč kao da se mnogo bolje naspvao od rivala. Od prvog udarca videlo se da ima ritam, preciznost i samopouzdanje, otud i odlična rola krunisana osvajanjem trećeg seta.

Četvrti nije mogao bolje da krene po Srbina, odmah je "brejknuo" Grka, doduše ovaj je uzvratio istom merom, pa poveo 2:1 i 3:2, a onda je ponovo naš igrač poveo glavnu reč: vezao je tri gema i stigao nadomak osvajanja seta.

I onda, opet Cicipas pokazuje klasu: "iščupao" se Grk iz vrlo neprijatne situacije, na servis Krajinovića za egal u setovima uzvratio je osvajanjem istog bez izgubljenog poena. Potom i poveo 6:5...

Uspravio se Filip, izjednačio na 6:6, pa je svoju šansu tražio u taj-brejku.

Velika borba vodila se u tom delu meča, Srbin je imao kontrolu, vodio 5.4 i 6:5 - imao set loptu - i ponovo se Grk volšebno izvukao iz problema, i to kako: sa tri vezana poena Cicipas je zadao završni udarac Krjainović, ostavio ga u neverici, sebi trasirao put u osminu finala gde ga čeka bolji iz meča Vavrinka - Dimitrov.

Pomenimo i to da je Cicipas ovom pobedom upisoa u istoriju kao prvi Grk u osmini finala Rolan Garosa ikada.

Karolina Voznjacki, Rolan Garos Foto: AP/Tanjug
Srefanos Cicipas Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    31. maj 2019 | 22:11

    Osim Novaka, svi ostali su Aleksandre Krunić, nikad od njih iole tenisera.

  • Vlajko

    31. maj 2019 | 21:09

    Pa Filip se krece sporije od mnogih amaterskih igraca id 50 godina. Ovako nista ne moze

  • Sasa

    31. maj 2019 | 22:03

    Realno, ovaj Krajinovic je dosta nespreman i fizički i psihički.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA