Kuva se konačni obračun između Mesija i Kristijana Ronalda: Ovo je sudbina! Argentina udara na Portugaliju u četvrtfinalu!

Argentina će u osmini finala morati da izbaci Francusku a Portugalija Urugvaj, ali je nezamislivo da se to ne desi. Nezamislivo je da ne dođe do direktnog okršaja ova dva tima, Kristijana i Lionela, u borbi, ne za polufinale, već za titulu večitog kralja, za zvanje najboljeg fudbalera sveta svih vremena

  • 15
Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. Foto: Tanjug/AP

Život piše drame, sudbina režira istorijske događaje par ekselans! Već čitavu deceniju traju rasprave o tome ko je najbolji fudbaler današnjice, Mesi ili Kristijano Ronaldo, a poslednjih se godina sve dodatno zakuvalo kada su ta dva vrhunska igrača istakla svojim igrama kandidaturu za najboljeg svih vremena.

Kulminacija tih sporenja oko Lionela Mesija, koji brani boje Argentine i Barselone, te Kristijana Ronalda, koji igra za Portugaliju i madridski Real, nastupila je upravo tokom ovog Svetskog prvenstva koje se trenutno održava u Rusiji. Kao da je sada biti ili ne biti i za jednog i za drugog, kao da je ovo taj turnir koji treba da donese konačnu presudu o ovom pitanju nad svim fudbalskim pitanjima današnjice, kao da je ovo trenutak posle kojeg će svaka priča prestati.

Verovatno nikada u istoriji fudbala svetska javnost nije bila toliko polarizovana po pitanju trenutno najboljeg, kao što je sada. Uvek je nekako to bilo očigledno: Pele šezdesetih, Krojf sedamdesetih, Maradona osamdesetih, Ronaldo devedesetih, posle Zidan.

A sudbina, koja tako dobro režira istoriju, htela je da sada Argentina bude druga u svojoj grupi iza Hrvatske, samo da bi se sudarila u četvrtfinalu sa Portugalijom koja je takođe bila druga u svojoj iza Španije. Pogledajte samo čitav taj niz slučajnosti koje su se desile, da bi bila spremljena pozornica za meč, ne decenije, ne veka, nego života. Zaboravite duele između Reala i Barse: to je ništa u odnosu na ovo!

Dakako, moraće u osmini finala Argentina da izbaci Francusku a Portugalija Urugvaj, ali nezamislivo je da se to ne desi. Nezamislivo je da ne dođe do direktnog okršaja Portugalije i Argentine, Kristijana i Lionela, u borbi, ne za polufinale, već za titulu večitog kralja, za zvanje najboljeg fudbalera sveta svih vremena, oduvek i zauvek. Iskreno se nadamo, da ćemo taj meč gledati. Jer to je sudbina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA