≫ 

Surova Belgija spakovala pet golova Tunisu: Demonstracija moći Azara i Lukakua! (FOTO)

Belgijanci nastavili sa dominantnom igrom u drugom poluvremenu i potpuno demolirali hrabru ekipu Tunisa

  • 4

Fudbalska reprezentacija Belgije ostvarila je ubedljivu pobedu od 5:2 nad reprezentacijom Tunisa u Moskvi, u prvoj utakmici drugog kola grupe G.

Meč su sa po dva efektna pogotka obeleležili Eden Azar i Romelu Lukaku. Tunižani su hrabro igrali tokom celog meča ali su na kraju ipak doživeli katastrofu.

Belgijanci su nakon ove pobede overili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva, a u poslednjem kolu će u meču sa Engleskom odlučivati o prvom mestu u grupi.

Meč se igrao na stadionu Otkritije arena, koji se za vreme trajanja Mundijala zvanično naziva Spartak stadion u Moskvi.

>>>"Srpski moroni i njihovi prijatelji Rusi": Kako je hrvatski medij udario po petorici navijača koji su imali obeležja sa likom Ratka Mladića (FOTO)

Eden Azar fauliran od strane igrača Tunisa Foto: Tanjug/AP

BELGIJA - TUNIS 5:2

(Azar 7, Lukaku 16, Bron 18, Lukaku 45+1, Azar 51, Batšuaji 90, Kazri 90+3)

Belgija: Kurtoa, Aldervireld, Fertongen, Vitsel, De Brujne, Lukaku (Felaini 59), Azar, Karasko, Mertens (Tilman), Munije, Bojata.

Tunis: Ben Mustafa, S.Ben Jusef (Benalun 41), Merija, Kahui, F. Ben Jusef, Badri, Kazri, Bron (Naguez 24), Malul, Sasi (Sliti 59), Skiri.

Foto: Tanjug/AP

Prvo poluvreme je krenulo silovito od strane fudbalera Belgije. Od samog početka su stavili do znanja Tunižanima da žele sva tri boda na ovoj utakmici.

Već u 7. minutu Belgijanci su poveli pogotkom Azara sa bele tačke, nad kojim je i bio načinjen prekršaj za najstrožu kaznu.

>>>Srbija je opljačkana kao na ulici! Rio Ferdinand dao najslikovitiji prikaz sudijske krađe protiv Švajcarske

Fudbaleri Belgije su nakon vođstva nastavli sa napadima što je rezultiralo dupliranjem prednosti u 16. minutu. Romelu Lukaku je jakim i preciznim udarcem završio odličan kontranapad Belgijanaca. U tom trenutku se činlo da Tunižanima preti katastrofa već u prvom poluvremenu.

Romelu Luaku trenutak pred postizanja drugog pogotka za Belgiju Foto: Tanjug/AP

Međutim, mora se istaći da se fudbaleri Tunisa nisu branili na ovom meču, što je za svaku pohvalu. Svojom hrabrom igrom su omogućili svim gledaocima širom sveta da uživaju u svojevrsnoj goleadi.

Samo dva minuta kasnije, nakon slobodnog udarca koji je izveo Tunis, Dilan Bron je glavom zakačio loptu i skrenuo u mrežu Tiba Kurtoe. Ubrzo nakon toga Bron je zbog povrede morao da napusti igru, a do kraja poluvremena je i Ben Jusuf iz istog razloga napustio teren.

>>>Pitali smo Džaku i Šaćirija za izjavu na srpskom i evo kako su reagovali!

Belgijanci su ponovo dodali gas i u poslednjem minutu prvog poluvremena krunisali kontra napad efektnim pogotkom Lukakua na asistenciju Munijea.

Drugo poluvreme je počelo majstorskim pogotkom kapitena Belgijanaca Edena Azara koji je u trku primio loptu grudima i rutinski matirao golmana Tunisa.

Kapiten Belgijanaca, Eden Azar, bioje njabolji igrač svoje reprezentacije u meču sa Tunisom Foto: Tanjug/AP

Nakon četvrtog pogotka Belgije, fudbaleri Tunisa su vidno pali što su su njihovi protivnici u žutim dresovima iskoristili i nastavili sa dominantnom igrom.

>>>Računica je jasna: Srbija mora da pobedi Brazil, nerešen rezultat odgovara samo u jednom slučaju!

U 68. minutu igru je ušao napadač Borusije iz Dortmunda, Miši Batšuaji, koji je se dvaput našao u stopostotnoj šansi ali nije uspeo da savlada golmana Mustafu.

Batšuaji je konačno zatresao mrežu u 90. minutu utakmice nakon centaršuta sa desne strane. Tunižani su na kraju ipak uspeli da smanje rezultat, u trećem minutu sudijske nadoknade, nakon lepe akcije koju je završio Kazri.

Belgijanci su trenutno prvi u grupi G sa 6 bodova dok Tunis deli poslednje mesto sa reprezentacijom Paname, koja svoj drugi meč igra 24. juna od 14 časova protiv reprezentacije Engleske u Nižnjem Novgorodu.

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Belgije

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Tunisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    23. jun 2018 | 15:26

    Tako se igra i reprezentuje svoja zemlja ne kao nase babe

  • Leon

    23. jun 2018 | 16:01

    Posle Srbije I Portugalije Navijam Za Belgiju. Igraju Šmekerski Ne Prave Nepotrebne Trikove Kao Francuska Igraju Kao Sat Svaki Pas Im Tačan. Hazard,De Brujn,Lukaku Verovatno Najbolji Igraci S.P-a.

  • Milos

    23. jun 2018 | 14:48

    Koga vise zanima svetsko prvenstvo pored onakvog namestanja i onakve kradje? I onda za UEFA I FIFA MAFIJA mi budemo kaznjeni ocigledno je na ovom svetu zabranjeno govoriti istinu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA