≫ 

VAR ne ide u dobrom smeru: I Keiroš kritikovao FIFA!

Nastavljaju se prozivke FIFA zbog nedoslednog suđenja

  • 4

Selektor fudbalske reprezentacije Irana Portugalac Karlos Keiroš poručio je da je njegov zemljak Kristijano Ronaldo morao da dobije crveni karton zbog udaranja igrača i kritikujući FIFA dodao da se još jednom pokazalo da nema pravde za "male" selekcije.

>>> Albanci širom sveta ponovo ujedinjeni: Sakupili brdo novca da plate kaznu Džake i Šaćirija!

Iran je remizirao sa Portugalijom 1:1 i oprostio se od Svetskog prvenstva sa četiri boda u B grupi, a Keiroš je imao zamerke na suđenje Enrika Kaseresa jer 10 minuta pre kraja nije isključio najboljeg fudbalera sveta iako je spornu situaciju pogledao putem VAR-a.

- Realno je da zaustaviš igru, pogledaš VAR i vidiš lakat. Udaranje laktom je crveni karton prema pravilima. Ipak, to nije tako kada su preko puta Mesi ili Ronaldo. Ovde nije priča o sudijama, već o stavu, hrabrosti i karakteru. Odluke moraju da budu jasne za sve, Infantino i VAR ne idu u pravom smeru - rekao je Keiroš na konferenciji za medije posle utakmice.

VIDEO: Iranac pao u trans nakon pobede svog tima

Keiroš ponosno naglašava da je Iran doneo puno Mundijalu u Rusiji.

- Bili smo jako konkurentni, svakog minuta, duela igrajući sa najboljim ekipama sveta. Iran je, bez sumnje, sa disciplinom, stavom, kontrolom, zaslužio da pobedi Portugaliju. Ipak, u fudbalu nema pravde - zaključio je Keiroš.

Zamerke i na suđenje imao je i selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić jer Nemac Feliks Brih nije hteo da koristi VAR u situaciji kada je Aleksandar Mitrović oboren u kaznenom prostoru Švajcarske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neutralan

    26. jun 2018 | 11:12

    Da je Ronaldo iz Srbije vio bi suspendivan na 2 utakmice ali nazalost nije...

  • Ja

    26. jun 2018 | 11:28

    Odvratno prvenstvo

  • VAR

    26. jun 2018 | 11:00

    VAR je odlicna stvar i to se pokazalo. Dosudjeni penal je ponisten, nedosudjeni penali su dosudjeni, ovsajdi ponisteni ili prihvaceni, faulovi su provereni - sve to zahvaljujuci VAR-u. Problem je u stavu sudija. Konkretan slucaj je na tapeti jer je u pitanju Ronaldo. Bas zbog VAR se i videlo da laktom nije udario po licu protivnika, vec da je taj to malo odglumio. Sve je bilo u zaru borbe za poziciju. Dobio je zasluzeni zuti karton zbog nepaznje, a zbog simulacije i hvatanja za lice...mislim da je igrac Irana trebaoo da dobije makar usmenu opomenu ako ne i karton! Na zalost, za sada VAR nije iskoristen da se za simulaciju dobije karton, a to bi najvise koristilo. Dodatno je problem da sudija moze da odbije sugestiju (SRB - CH). Hteli ne hteli, ako se zeli pravda, moraju se nastaviti pritisci za celendz i da sudija mora da obrazlozi odluku - kao u americkom fudbalu! I pored svega toga, uvek ce ostati prostor za velike greske i namestaljke ali ce prostor za to biti jos vise smanjen i sve tako do minimalne moguce granice ali je to na savezima da pritiskaju fifu i uefu. I da se odluci sta kada sudija utice na rezultata. Utakmica odigrana nema nazad i gde je tu pravda?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA