≫ 

Moskva nije pala: Rusi sa penala poslali Špance kući! (FOTO)

Totalna defanziva Rusa se isplatila, Moskva je idalje neosvojiva tvrđava

  • 59

Fudbaleri Španije, posle 1:1, produžetaka i penala izgubili su od selekcije Rusije koja je tako prošla dalje i izborila plasman u 1/4 finale Svetskog prvenstva.

>>> Da je Embape atletičar, bio bi uz rame Boltu: Sprint Francuza protiv Argentine je ravan najčuvenijoj trci Jamajčanina (VIDEO)

Furija je u  meč sa selekcijom domaćina ušla kao favorit. Sastav ekipe Fernanda Jera od početka je diktirao tempo i napadao, dok Rusi, nisu imali šta da izgube jer je njihov primarni cilj, plasman u 1/8 finala ostvaren.

Baš zato, sa totalno defanzivnom taktikom, i 5 odbrambenih fudbalera, strpljivo su čekali svoju šansu. Na ruku im je išlo i to što je golman Akinfejev imao svoj dan i zasustavljao skoro nemoguće udarce Španaca.

Detalj sa meča Španija - Rusija; Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji svetski prvaci napali su od samog starta. Sa druge strane Rusi su se branili svim silama. Takva postavka igre im se obila u glavu već u 12. minutu. Posle prekida lopta je stigla u peterac gde se najbolje snašao Serhio Ramos. On je krenuo na loptu, koja se od Ignjaševiča odbila u mrežu. Domaćin je bio primoran da juri rezultat od početka!

Veći deo prvog dela igre Španci su opsedali gol domaćina šampionata koji je retko uspevao da iznese loptu na protivničku polovinu. Ipak, u 40. minutu posle jednog centaršuta lopta je pogodila Pikea u ruku i promenila pravac pa je sudija pokazao na belu tačku. Artem Dzjuba rutinski je pogodio za veliko izjednačenje!

Velika borba vodila se na obe strane terena; Foto: Tanjug/AP

Upravo od tog momenta, Rusi su i definitivno znali šta žele. Branili su se organizovano, sa svih 11 igrača i čekali penale.

Tako je drugo poluvreme počelo onako kako se prvo i završilo. Španija je napadala, dok je Zbornaja uspešno zatvorila sve prilaze golu. Strpljivo su čekali svoju šansu i pokušavali da iz eventualne kontre ugroze gol Španije i prođu dalje. Zanimljivo je da su Rusi prvi put ozbiljnije napali u 90. minutu, a bilo je perioda kada po nekoliko minuta nisu prelazili svoju polovinu terena. Produžeci ili penali su morali da reše pobednika.

Fudbaleri Španije na sve načine pokušavali su da dođu do gola. Napadali su po levoj, desnoj strani, driblinzima kroz sredinu. Utisak je da su Baćuške u tim trenucima podigle odbrambeni bedem kojim kao da je komandovao general Žukov lično. Zanimljivo je da Furija nije na takvu odbranu Rusa odgovorila sa više udaraca sa distance.

Do kraja produžetaka iste scene ponavljale su se iznova. Španci su napadali bez konkretne ideje, a ruski "bunker" je sve izdržao. Otišlo se u penale posle kojih su domaćini šampionata slavili. Heroj meča je fantastični golman Rusije Akinfejev koji je odbranio dva penala.

Junak meča, Akinfejev brani penal; Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo Rusija će u 1/4 finalu igrati sa pobednikom meča Hrvatska - Danska.

SASTAVI

ŠPANIJA (4-2-3-1): De Hea - Naćo, Pike, Ramos, Alba - Koke, Buskets - David Silva, Isko, Asensio - Kosta.

RUSIJA (5-3-2): Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Kidrijašov, Žirkov - Kazajev, Zobnin, Samedov - Golovin, Džuba.

Glasnu podršku imaju i Španci Foto: Tanjug/Ap
Lepota na "Lužnjikiju": Ruska navijačica bodri svoju reprezentaciju Foto: Tanjug/Ap

Osmina finala

Francuska - Argentina 4:3

Urugvaj - Portugalija 2:1

Brazil - Meksiko (2. jul)

Belgija - Japan (2. jul)

Španija - Rusija 1:1 (3:4)

Hrvatska - Danska (1. jul)

Švedska - Švajcarska (3. jul)

Kolumbija - Engleska (3. jul)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA