Borusijina realnost je borba za opstanak, Kostićev fenomenalni gol spasao Štutgart! (VIDEO)

Tim koji je bez problema ušao među 16 u Ligi šampiona, u domaćem šampionatu ne može da sastavi dve utakmice bez poraza * Sjajan pogodak mladog reprezentativca Srbije

  • 0

Da li je ovo realnost za Borusiju iz Dortmunda i njene navijače da će morati da se bore za opstanak u Bundesligi? Ekipa koja je lagano došla do osmine finala Lige šampiona ne može u nacionalnom šampionatu da veže dve utakmice bez poraza. Taman su prošlog vikenda pobedili, a sada su opet izgubili na gostivanju Herti 1:0.

Očigledno je da Jirgenu Klopu i njegovim izabranicima predstoji žestok rad kako bi obezbedili sebi da i sledeće sezone igraju u najjačoj ligi Nemačke, jer su sada opet dospeli u zonu ispadanja.

Trenutak odluke dogodio se u 40. minutu kada je Džulijan Šiber maestralno izigrao odbranu gostiju i matirao Vajdenfelera.

Bajern iz Minhena se mučio skoro čitav sat protiv najprijatnijeg iznenađenja sezone Augzburga da postigne pogodak, ali kada je prva lopta završila iza leđa protivničkog golmana počela je goleada. Mehdi Benatija je doneo prednost Bavarcima u 58. minutu, a već u sledećem je bil 2:0, strelac je bio Roben u svom stilu.

Izvanredan udarac Levandovskog po zemlji sa 20 i nešto metara doneo je tri gola prednosti gostima, a konačni rezultat postavio je drugim golom na meču Roben koji je bio baš kao i većina pogodaka koje je postigao tokom karijere.

Filip Kostić je spasao Štutgart poraza protiv Majnca i to fantastičnim pogotkom. "Švabe" su na gostovanju osvojile važan bod u borbi za opstanak i to zahvaljujući mladom reprezentativcu Srbije.

Domaćin je poveo golom Gajsa u 36. minutu, ali je onda na scenu stupio nekadašnji igrač Radničkog iz Kragujevca i fenomenalnim udarcen iskosa sa nekih 20 metara pogodio mrežu Majnca.

Bundesliga, 15. kolo:

Petak

Hofenhajm - Ajntraht Frankfurt 3:2

Subota

Augsburg - Bajern Minhen 0:4

(Benatija 58, Roben 59, 71, Levandovski 68)

Herta - Borusija - Dortmund 1:0

(Šiber 40)

Frajburg - Hamburger 0:0

Šalke - Keln 1:2

(Sane 85 - Ujah 46, Leman 67. penal)

Verder - Hanover 3:3

(Junuzović 36, Lorencen 55, Zelke 88 - Štindl 12, Joselu 62, Kijotake 64)

Majnc - Štutgart 1:1

(Gajs 36 - Kostić 72)

Nedelja

Bajer Leverkuzen - Borusija Menhengladbah 15.30

Volfsburg - Paderborn 17.30

Tabela: Bajern Minhen 39 bodova, Volfsburg 29(-1), Augsburg 24, Bajer Leverkuzen 23(-1), Borusija Menhengladbah 23(-1)... Borusija Dortmund 14, Verder 14, Štutgart 13.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA