Selektora Albanije ne interesuje Srbija, više ga brine Kosovo!

Samir Ujkani je dres Albanije zamenio kosovskim. Da li će i ostali albanski reprezentativci slediti njegov primer?

  • 4

Albanci su uvereni da je samo pitanje vremena kada će Kosovo početi da se takmiči pod okriljem UEFA, a verovali ili ne, određene sportske organizacije iz Albanije imaju razloge da veruju da im takav scenario neće odgovarati. 

>>> SLAVLJE EDIJA RAME I ALBANSKIH FUDBALERA: Evropska pravda je zadovoljena!

Naime, ukoliko Kosovo kao reprezentacija dobije dozvolu da se takmiči u nekim od narednih kvalifikacija, veliki broj aktuelnih igrača iz albanske selekcije imaće pravo da izabere upravo Kosovo za nastavak reprezentativne karijere, jer je veliki broj i rođen tamo.

To, za sada, ne predstavlja problem za selektora Albanije Đanija De Bjazija, ali bi mogao da bude u budućnosti.

- Verujem da će se Kosovo uskoro takmičiti u evropskim okvirima. To svi želimo - kaže Italijan, koji se u intervjuu nije dotakao predstojećeg duela sa Srbijom, već je naširoko pričao o potencijalnom "kosovskom problemu".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

>>> PROVOKACIJA: Fudbaleri Albanije se slikali sa čovekom koji je uneo dron na stadion Partizana! (FOTO)

De Bjazi se uzda u dobru komunikaciju albanskog i kosovskog fudbalskog saveza, pa veruje da, i kada se steknu uslovi da Kosovo krene da se takmiči u Evropi, to neće značiti slabljenje albanskog tima.

- Važno je da dva saveza dobro sarađuju, da postoji razumevanje. Verujem da će uvek raditi na obostranu korist. Oni igrači koji su sada u reprezentaciji Albanije ostaće sa nama, jer su deo mog projekta. U razgovoru sa čelnicima FS Albanije shvatio sam da FS Kosovo želi da krene sa mladim snagama i da ne nameravaju da koriste igrače koji već igraju za Albaniju.

Ipak, primer golmana Samira Ujkanija koji je dres Albanije zamenio kosovskim poziva FS Albanije na oprez.

- Pretpostavljam da će biti problema ukoliko se još neko odluči na takav korak, a oni koji nisu u planu moći će slobodno da zaigraju za Kosovo i tu nema diskusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA