Dan koji su čekali Grobari i Delije: Pionir se proširuje na 9.000 mesta!

Najbučnija dvorana u Srbiji dobiće dve nove tribine, gde će se nadograditi popularne ''terasice'' iznad partera

  • 42

Hram košarke, kako zovu beogradsku halu Pionir, dobiće proširenje od 3.000 mesta, potvrdio je direktor Sportsko-rekreativnog centra Tašmajdan, Milan Novović.

Najakustičnija dvorana u Srbiji, a možda i u Evropi, trebalo bi da dobije dve nove, kose tribine, iznad partera B i partera 4. Novoizgrađena konstrukcija bi se nalazila tačno iznad montažnih tribina, a poslednji red, bio bi na vrhu popularne dvorane.

>>> RAT DECIBELIMA: Grobari tvrde da su glasniji od Delija, ovo je njihov dokaz (VIDEO)

>>> Eksplozija kakvu Pionir ne pamti: 106 decibela izmereno tokom navijanja (VIDEO)

To bi moglo da znači i da bi posle rekonstrukcije upravo te nove tribine iza koševa mogle da budu poziciono mesto za navijače Zvezde i Partizana, koji su do sada tradicionalno bili smešteni na tribinama B i D. Novim tribinama bi faktički dobili ''Sever'' i ''Jug'' u Pioniru, a nema sumnje da bi hala bila još bučnija i još akustičnija, a bilo bi i prostora za pravljenje navijačkih koreografija.

Novaković je istakao da je plan rekonstrukcije u izradi i da bi kapacitet dvorane trebalo da bude 9.000 mesta.

- Trenutno inženjeri i građevinski stručnjaci rade analizu, a već sledeće godine imaćemo gotov projekat rekonstrukcije i proširenja. Sa kapacitetom od 9.000 mesta, podižemo lestvicu kvaliteta usluga. Zbog strogih uslova međunarodnih federacija, moći ćemo da organizujemo i dodatna sportska takmičenja - zaključio je direktor SRC Tašmajdan.

Ispod dograđenih kapaciteta, i u narednom periodu nalaziće se montažne tribine. Plan je takođe da zbog potreba rukometa može da se proširi i parter za igru.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tu I tamo

    25. decembar 2015 | 10:42

    A parking za 100 kola?

  • *, SRB nikad YU

    25. decembar 2015 | 10:42

    Napravite Pionir samo za kosarku bez montaznih tribina, to nam je najtrofejniji sport. Zar nije dovoljna greska sa Marakanom i JNA i atletskim stazama, a atletika svakih 15 god ima neko takmicenje za 2-3.000 gledalaca.

  • @Žika Živac@

    25. decembar 2015 | 10:32

    partizanu neće trebati,igraće derbi sa KK Krnjačom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA