KO ĆE PRVI DO 100 MILIONA DOLARA? Ovo je najveća trka u istoriji tenisa!

Pored trofeja, Novak i Rodžer će se boriti za još jedan rekord

  • 7

Novak Đoković i Rodžer Federer - trka za istoriju, trka za 100 miliona dolara, odnosno trka za mesto prvog tenisera koji je u karijeri zaradio ovu cifru.

Švajcarac je bliži, ali će mu za to trebati titula na Australijen openu. Trenutno ima 97.4, dok Đoković stoji na cifri od 94 miliona. Podsetimo, pobeda na AO donosi 3.85 miliona dolara.

>>> NOVAKU SE PLANETA DIVILA, ALI I SMEJALA U 2015: Čak je i Federeru izmamio osmeh! (VIDEO)

Ipak, Đoković je svakako najveći favoriti za titulu u Melburnu. Nema sumnje da će obojica u 2016. godini preći cifru od 100 miliona, ali je sada pitanje ko će pre.

Što se tiče ostalih tenisera, Rafael Nadal je u karijeri zaradio 75 miliona, a Endi Mari 42,5. Među ženama je najbogatija Serena Vilijams sa 74 miliona, dok Marija Šarapova ima 36,4, ali poput Federera dominira u komercijalnom smislu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrgud

    27. decembar 2015 | 10:41

    Eh da se ovolikim parama nagradjuju neka naučna dostignuca u oblasti medicine i sl.gde bi nam bio kraj a ne tamo neki lik koji prebacuje lopticu preko mreze a sve radi sopstvenog interesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA