≫ 

Liga šampiona: Barselona pobedila 7:0, Bajern 5:0, Ludogorecu bod u Švajcarskoj! (FOTO)

Het-trik Mesija, dva gola Suareza u Barsinom "demoliranju" Škotlanđana, Bešiktaš stigao do boda u 92. minutu, Mažić svedočio remiju PSŽ-a i Arsenala

  • 4

Košmarno. Tako je, najblaže rečeno, izgledalo gostovanje prvaka Škotske Seltika na "Kamp Nou", gde je Barselona, "ranjena" od poraza u Primeri protiv Alavesa za vikend na istom mestu, pokazala kakva je napadačka mašinerija.

Rezultat, uostalom, govori sve:

Barselona - Seltik 7:0 (2:0), u okviru 1. kola Lige šampiona!

>>> Telegraf pogodio da će Seltik promašiti penal protiv Barselone (VIDEO)

Dalje, u Minhenu, na delu je bila dominacija još jednog tima. Bajern je otvorio sezonu na fenomenalan način, trijumfom protiv Rostova rezultatom 5:0.

Pobede na sedam mečeva odigranih u utorak, pored Barse i Bajerna, ostvarili su još Napoli i Atletiko Madrid, dok su ostali mečevi završeni bez pobednika, a jedan nije ni počeo. U pitanju je duel Mančester sitija i Borusije Menhengladbah, koji nije ni počeo zbog nevremena u tom engleskom gradu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Liga šampiona, 1. kolo

Barselona - Seltik 7:0

Bazel - Ludogorec 1:1

Bajern - Rostov 5:0

Benfika - Bešiktaš 1:1

Dinamo Kijev - Napoli 1:2

Mančester siti - Borusija Menhengladbah odloženo

PSŽ - Arsenal 1:1

PSV - Atletiko Madrid 0:1

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kada su Mesi, Nejmar i Suarez u timu, pa još kad su raspoloženi za igru, nema te odbrane koja ih može zaustaviti. Već posle tri minuta Katalonci su vodili 1:0 posle kombinacije Nejmar-Mesi, nakon koje je Argentinac "zakucao" loptu u mrežu Škota.

Gosti, koji su za vikend trijumfovali u "Old Firmu" 5:1, imali su šansu da, možda, utakmicu učine neizvesnijom, kada je Dembele izborio penal (sapleo ga Ter Štegen), ali je nisu iskoristili, jer je igrač nad kojim je napravljen prekršaj loše izveo najstrožu kaznu, odnosno nemački golman je pročitao stranu.

Sve posle tog trenutka proteklo je u znaku jednog tima.

Nejmar i Mesi na neverovatan način "promešali" su odbranu pre nego što je Argentinac duplirao vođstvo, da bi Brazilac, početkom drugog poluvremena, postigao spektakularan gol iz slobodnog udarca.

Do kraja utakmice, grogirane igrače Seltika dotukli su Inijesta, Mesi i dva puta Suarez, za potpuno zadoljstvo navijača Barse.

Istovremeno, Bajern je na sličan način poručio da će oi ove sezone "Alijanc Arena" biti mesto mučenja gostiju. Rostov, jednostavno, nije imao nikakve šanse. Na prvi gol čekalo se 28 minuta, kada je Levandovski, iz penala koji je iznudio, najavio goleadu. U listu strelaca potom se upisao Miler, da bi Himik, sa dva gola, dotukao goste, a Bernat zapečatio sudbinu gostiju na ovoj utakmici.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na ostalim terenima bilo je daleko više neizvesnosti.

Ludogorec, ekipa koja je eliminisala Zvezdu na putu ka Ligi šampiona, osvojio je bod na gostovanju u Bazelu, a malo je nedostajalo da bugarska "legija stranaca" uzme sva tri, jer je vodila golom Kafua do 80. minuta. Tada, desio se kiks u defanzivi gostiju, koji je iskoristio Stefen i matirao Stojanova.

Do vrednog boda stigao je i Bešiktaš na "La Lužu".

Benfika je vodila do maltene samog kraja, golom Ćervija u ranoj fazi utakmice, da bi Taliska u trećem minutu nadoknade šokirao navijače domaćeg tima i anulirao vođstvo "orlova", ujedno spakovao prvi bod Turcima u grupi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eagles

    14. septembar 2016 | 08:33

    I posle Zvezda losa bila,oba puta s Ludogorecom 2:2. Da je ovaj Grof ludi ostavi tim od prosle godine mozda bi i prosli u l.š.! Kazem samo.. :-)

  • Cuculi

    14. septembar 2016 | 08:54

    BARSA!!! Jednostavno savrseno!

  • ...

    14. septembar 2016 | 10:16

    Na koji način je Mažić svedočio tom remiju u Parizu, kada je sudio u Lisabonu ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA