"Priznaj, ili će ti otac završiti kao u Vukovaru '91": Hrvatski policajci tukli Delije, i ucenjiivali njihove devojke?!

Zaista uznemirujuće informacije stižu od momaka koji su nedavno privedeni u Hrvatskoj

  • 52

Tri osobe su prošle nedelje uhapšene u Hrvatskoj jer su optuženi da su na utakmici Napredak - Crvena zvezda u Kruševcu palili hrvatsku zastavu. Navodno je hrvatska policija identifikovala trojicu starosti 18, 23 i 26 godina, a na saslušanju je bilo čak 15 navijača. Određen im je pritvor, a sumnjiče se da su počinili krivično delo povrede ugleda Republike Hrvatske.

Prema rečima jednog od navijača iz Vukovara, svi privedeni doživljavaju pravu torturu!

- Upali su nam u kuće, počeli da nas maltretiraju kao da smo najgori zločinci. Rekli su da znaju sve i da nas hapse zbog povrede ugleda Republike Hrvatske, jer smo navodno palili šahovnicu na utakmici Napredak - Zvezda u Kruševcu. Nas jedanaest priveli su u stanicu, a trojicu su i zadržali. Batinama su nas terali da priznamo taj "zločin" iako nemamo nikakve veze sa tim - rekao je jedan od navijača u ispovesti za "Novosti".

Utakmica je odigrana u periodu kada je Hrvatska obeležavala 25 godina od pada Vukovara. Navijač je istakao da su ih policajci hapsili na osnovu zamućenog snimka i "prepoznavanja", mada se nijedan od tih mladića ne vidi na spornoj fotografiji.

- Hrvatska policija zna i prati nas skoro na svakom našem putu. Nikada ne pravimo probleme. Oni od ovog događaja prave takvu klimu i predstavljaju nas u takvom svetlu kao da smo državni neprijatelji - pričaju ovi mladići, uplašeni za svoje drugove koji su u zatvoru, strahujući da će se hrvatski policajci vratiti po njih svakog trenutka. Jednom momku su čak rekli da će, ako ne prizna, završiti kao njegov otac koji je u Vukovaru ubijen 1991. godine - pričaju drugovi uhapšenih.

- Maltretiraju im i ucenjuju čak i devojke, govore kako su na poternicama i u Srbiji i da će biti uhapšeni čim pređu granicu. Prete da će da im objave imena, "pa da vide onda kako će da prođu kada im hrvatski navijači zakucaju na vrata."

Ovi navijači govore kako su trojici uhapšenih kolega tražili po 10.000 evra kako bi početak suđenja čekali na slobodi.

Uz sve to, na društvenim mrežama se bukvalno poziva na linč.

(Telegraf.rs/Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandu95

    17. decembar 2016 | 14:44

    Recite da to nije zastava vec kuhinjska krpa.

  • Kure

    17. decembar 2016 | 14:27

    Dragi hrvati, evo ovom mojom porukom palim jednu hrvatsku zastavu. I to onu veliku! Hapsite me...pa ćete završiti kao "branioci Vukovara" 91. Pozdrav junačine!!!!

  • NenadNs

    17. decembar 2016 | 13:34

    Pa ko je nama kriv kad mi to njima isto ne radimo...u petrovaradinu su pravili hrvati spiskove srba za likvidaciju i sad taj "vodja" radi u drzavnoj firmi jkp put i dalje zivi u svojoj kuci u petrovaradinu...pa ko je ovde lud?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA