≫ 

Napravio je od Novaka igrača, uveo je Anu među 5 na svetu! Ekskluzivni intervju sa čovekom koji stvara novo tenisko čudo Srbije!

Dejan Petrović je "krivac" za najveći uspeh Lasla Đerea koji se plasirao u polufinale ATP turnira

  • 8

Telegraf je napravio ekskluzivni razgovor sa našim stručnjakom australijskog porekla, Dejanom Petrovićem, nekadašnjim ATP profesionalnim igračem, Dejvis Kup i Fed Kup selektorom Srbije.

>>> ĐERE REDOM DERE: Posle Troickog, Srbin eliminisao i Verdaska!

Petrović je trener koji je uveo Novaka Đokovića u prvih 100 igrača sveta i  doveo Anu Ivanović do mesta broj 5 na WTA listi.

Sada je trener Lasla Đerea, sa kojim ovaj sjajni momak, nekadašnji osvajač Oranž Boula, postiže najbolje rezultate u karijeri - i to iz turnira u turnir. Sada igra polufinale ATP turnira u Budimpešti pobedivši Fernanda Verdaska sa 2:1.

Kako ste videli meč protiv Verdaska odličnog tenisera i gde je Laslo uspeo da napravi prednost

- Bio je ovo najveći meč u karijeri Lasla. Imao je pritisak veliki. Ključni momenat u trećem setu na 3:2 kad je vratio svoj servis gem i na 3:3 se podigao i preokrenuo meč - rekao je Petrović za Telegraf i dodao:

- On je bio perspektivan junior, osvojio Oranž bol, dolazi njegovo vreme u pravom trenutku. Napredovao je u kretanju, što mu je omogućavalo da napravi forhend koji mu je snažniji udarac. Intenzitet igre mu je bolji i sada treba da radi na servisu.

Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images

Koji su mu kvaliteti i da li će on biti novi talas sa Lajovićem srpskog tenisa.

- Sve je počelo u Maroku pre par nedelja, gde je prvi put prošao prvo kolo na glavnom turniru pobedivši Kližana i bio je na korak od pobede nad Vinjolasom. To mu je dalo mentalnu snagu da može da pravi rezultate u budućnosti.

Šta očekujete u polufinalu protiv Bedenea?

- Bedene je odličan igrač, osvojio je Nicu i duže vreme je u prvih 100. Ne postoji lak meč na ATP-iju, a kamoli kad je polufinale. Mora da uđe sa velikim samopouzdanjem i željom da uđe u prvom ATP finale.

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA