≫ 

Iguain progovorio o životnoj drami iz detinjstva: Hvala mojoj majci što sam živ!

Argentinski fudbaler otvorio dušu italijanskim medijima

  • 0

Fudbaler Juventusa Gonzalo Iguain dao je opširan intervju za "Korijere delo Sport" u kom je otkrio pojedinosti iz svog života i detinjstva.

Argentinac sa velikim uvažavanjem govori o svojoj porodici.

>>> "Svinja" od 90 miliona se konačno isplatila: Kako su Iguaina ponižavali, a kakav im je on tek odgovor spremio! (VIDEO)

- Počeo sam da treniram sa pet ili šest godina. Moj otac Horhe je bio dobar defanzivac, nastupao je za River i Boku. Svuda sam ga pratio, a i rođen sam u Francuskoj, jer je tada igrao tamo. Najveći san mi je bio da postanem profesionalni fudbaler, ali nisam još završio sa snovima. Želim više. Otac me je naučio da se prema svima odnosim sa poštovanjem. Kada sam došao u Real, bio sam 17-godišnjak u ekipi prepunoj šampiona, ali nisam mogao da budem stidljiv ili da imam neki kompleks podređenosti. Moja majka je umetnica, slikarka i od nje sam "pokupio" da budem strastven u svemu što radim - rekao je najskuplji fudbaler u istoriji Serije A.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je otkrio da je kao mali bolovao od meningitisa, i da je preživeo samo zahvaljujući brzoj reakciji svojih roditelja.

- Ne sećam se ja toga. Majka mi je ispričala pre nekoliko godina, i hvala joj na svemu što je uradila da bih bio ovde. Sa tatom je vrlo brzo reagovala da dobijem neophodnu negu, i zato sam preživeo. Mislim da ljudi koji su morali da preživaljvaju ozbiljne probleme imaju veći osećaj za važno i usađene prave vrednosti u životu - rekao Iguain, i uporedio život u Italiji i Argentini.

- Italija i Argentina su veoma slične, ovo je evropska zemlja najbliža Argentini. Postoji neka veza, verovatno zato što je dosta Italijana emigriralo u Argentinu. Slično doživljavamo i fudbal, vrlo emotivno. Ali zato imamo drugačiji stil igre, istoriju, taktiku, atmosferu, a opet smo i jedni i drugi vrlo strastveni i željni dokazivanja - rekao je fudbaler Juventusa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA