Het-trik Mrđe i petarda Zvezde protiv Spartaka (VIDEO)

Pred oko 5.000 ljudi ''crveno-beli'' ubedljivo savladali Spartak sa 5:0. Pored Mrđe strelci su još bili Dauda i Milijaš

  • 8

Čekala je Crvena zvezda, čekala i napokon dočekala da proradi Dragan Mrđa. Zahvaljujući fenomenalnom napadaču koji je postigao het-trik, kao i golovima Abiole Daude i Nenada Milijaša, ''crveno-beli'' su savladali ekipu Spartaka rezultatom 5:0, u okviru sedmog kola JSL.

Veliko breme je bilo nad fudbalerima Zvezde koji su, posle dva meča bez pobede, dočekali Spartak, ekipu koja je poslednjih par godina znala da bude kobna po ''crveno-bele''. Međutim, kikseve protiv Donjeg Srema i Voždovca raspoložena Zvezda je naplatila gostima iz Subotice koji su već posle 20 minuta bilo nokautirani golovima Mrđe.

Igra sa dva napadača još jednom se pokazala kao idealna za ''crveno-bele'', a trener Slaviša Stojanović je još od početka pružio šansu Omegi koji mu se odužio solidnom igrom. Bio je ovo drugi meč (računajući i Kup) da Zvezda nije primila gol što je veliki pomak s obzirom na loše igre odbrane tokom sezone.

Ova pobeda je takođe bitna i zbog toga što je razlika za Partizanom, posle poraza ''crno-belih'' u Novom Sadu, smanjena na tri boda.

Prvi pravi napad Zvezda je iskoristila. Vešović je odlično centrirao sa desne strane u 11. minutu, a Mrđa je sa pet metara zakucao loptu glavom. Isti igrač je u 18. minutu postigao drugi gol da bi samo četiri minuta kasnije postigao verovatno najbrži het-trik, pošto je za samo deset minuta tri puta matirao Aleksića.

Zvezda je posle ubedljivog vođstva spustila loptu i sigurno kontrolisala igru. Pokušao je Spartak polukontrama da se možda vrati u meč, ali sigurne intervencije Zvezdine odbrane sprečile su ih u tome.

Drugo poluvreme očekivano je počelo dosta usporenije nego prvo. Zvezda je sigurno čuvala loptu i iz polukontri pokušavala da uveća vođstvo. Jednu takvu priliku ponovo je imao Mrđa, ali je atraktivan potez petom završio pored gola.

Svoju prvu pravu priliku Subotičani su imali u 63. minutu kada je Šarac šutirao sa pet metara, ali je lopta proletela tik pored desne stative gola Bajkovića koji je samo nemo posmatrao. Zanimljivo izveden slobodan udarac Milijaša u 65. minutu umalo u gol nije pretvorio Ninković, međutim, bivši reprezentativni vezista je iz izgledne situacije šutirao posle gola.

To što Spartaku drugom poluvremenu nije postigao pogodak Zvezda može da zahvali samo Bobanu Bajkoviću koji je u par navrata odlično intervenisao i onemogućio napadače ''golubova'' da zatresu mrežu.

Kada gosti nisu uspeli jeste s druge strane Dauda. Sjajno je Nigerijac povukao kontru u 79. minutu, raspalio sa 20-ak metara, a Aleksić je paradom samo ulepšao pogodak Zvezdine devetke.

Sedam minuta kasnije viđen je jedan od najlepših momenata na meču kada je Milijaš perfektno izeo slobodan udarac i matirao Aleksića za ubedljivu pobedu Zvezde i 13. bod u šampionatu.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 5:0

(Mrđa 11, 18, 21, Dauda 79, Milijaš 86)

Crvena zvezda: Bajković, Vešović (od 67' Petković), Martinović, Omega, Kovačević, Pečnik (od 81' Milunović), Milijaš, Ninković (od 78' Gogić), Mrđa, Dauda;

Spartak: Aleksić, Farkaš (od 61' Džugurdić), Antonić, Kovačević, Milošević, Šarac, Torbica, Radović, Popara, Trivunović, Nosković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geza

    29. septembar 2013 | 19:51

    Tako je!Omega u igru a napolje Lazic i Krneta ograniceni igraci koji unose nesigurnost i strah u ekipu.Ubaciti i malog Peruanca!!!

  • delije1989

    29. septembar 2013 | 19:46

    Pucemo? 20 min 3:0

  • Zane

    29. septembar 2013 | 20:07

    Svaka Cast Zvezdooo >3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA