Tole Karadžić nelegalno došao na čelo FSS?!

Sporno je da li je FS Vojvodine pravno postojao u vreme kada je predložio Karadžića za prvog čoveka srpskog fudbala

  • 8

Verovatno odlazeći predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić,na nelegalan način je došao na tu funkciju 2008, piše Informer. Naime, Kardžića je tada predložio Fudbalski savez Vojvodine, koji uopšte nije upisan u Registar sportskih organizacija Ministarstva sporta.

Nadležni su svojevremeno odbili da FS Vojvodine upišu u registar zato što prijava nije podneta na vreme. Skupština FS Vojvodine usvojila je promene statuta 17. maja 2007, ali je o tome obavestila nadležno ministarstvo tek 17. februara 2011.

Kako je rok za prijavu samo 30 dana od promene statuta, pokrajinski savet je zakasnio više od tri i po godine. To praktično znači da su sve odluke  FS Vojvodine u tom periodu ništavne, uključujući kandidaturu Karadžića za prvog čoveka FSS.

- Spor između Ministarstva sporta I FS Vojvodine još je u toku i čeka se odluka Upravnog suda. S našeg stanovišta sve odluke FS Vojvodine u intervalu od 2007. do danas pravno su ništavne, ali o tome će odluku doneti sud - rekao je za Inforner neimenovani član Ministarstva sporta i omladine.

Sa druge strane u pokrajinskom savezu tvrde da je spor okončan i da za to imaju dokaz.

- Ne postoji nikakav spor između FS Vojvodine i Ministarstva sporta. Sve je završeno 5. maja 2011. Dobili smo sva moguća rešenja i za to imamo i dokaze - ocenio je Dušan Tomić, generalni sekretar pokrajinskog saveza, čovek koji je i izahtevao upis FS Vojvodine Registar sportskih organizacoija.

- Iz sudova se pozivaju na zakon iz 1982. godine, a od tad su se četiri države promenile. Tamo vam treba 10 godina da dobijete rešenje. Sve promene Statuta FS Vojvodine su overene, garantujem da je sve čisto - zaključio je Tomić.

Slično viđenje ima i Ratko Borovnica, aktuelni predsednik FS Vojvodine.

- Pravnici to tumače na različite načine. Od jednih dobijamo potvrde da smo u pravu i da sve radimo po zakonu, dok drugi tvrde suprotno. Ima tu i sitnih interesa, tako su pojedinci svojevremeno tvrdili da je Tomislav Karadžić istovremeno bio i predsednik FSS i predsednik mFS Vojvodine - rekao je Borovnica.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZBG

    4. decembar 2013 | 09:06

    ROBIJA BEJBEEEE !

  • Zullu

    4. decembar 2013 | 09:03

    Takva moralna gromada...Nemoguće...

  • Čvarkov

    4. decembar 2013 | 09:01

    Ako je izglasavanje na skupstini nelegalno, onda nam je cela drzava nelegalna, dosta vise sa Toletom, ako ode, ode, ako ne ode, ne zanimam me, fudbal u Srbiji je propao zbog menadzera i propalih uprava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA