POTPREDSEDNIK FSS: Deki je odustao jer je znao šta ga čeka!

Prvi čovek Jagodine i potpredsednik FSS Goran Milanović, koji je možda jedan od razloga odustajanja Dejana Stankovića od kandidature za čelo Saveza, istakao da je bivši reprezentativac sam doneo odluku

  • 7

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i predsednik Jagodine Goran Milanović rekao je da je Dejan Stanković odustao od kandidature za predsednika Saveza verovatno nakon što je video koliko je posla pred njim.

- To je njegova lična odluka, kao što je bila i ona da razmišlja o kandidaturi. On je obavio razgovore sa predstavnicima regiona, između ostalog i našeg, istočne Srbije. Verovatno je uvideo kojim bi poslom morao da se bavi i doneo odluku - rekao je Tanjugu Milanović, koji je možda jedan od razloga odustajanja Stankovića jer je istakao da će istočni i zapadni regioni imati svog kandidata.

On smatra, međutim, da za Stankovića ima mesta u FSS, ali u sportskom sektoru.

- Inače mislim da veliki sportisti moraju da nađu mesto u savezima, pa i u fudbalskom. Ali u sportskom sektoru: kao sportski direktori, tim menadžeri ili selektori. To bi bilo najlogičnije - poručio je Milanović.

Milanović je rekao da trenutno ne vidi razlog za izbore u FSS, pogotovo jer je aktuelni predsednik Tomislav Karadžić samo u medijima najavio odlazak po završetku jesenjeg dela sezone.

- Imamo stabilno rukovođenje savezom, nema razloga za promene. Imamo jasne stavove sva četiri regiona saveza, o izborima nemamo razloga da pričamo. Jedino ako Karadžić ostane pri stavu. Predsednik nije zvanično podneo ostavku, on je to rekao medijima. Ako to uradi zvanično, onda idemo na izbore, od opštinskih saveza do FSS. Da vidimo da li bi trebalo pročišćavati fudbal u Srbiji, da kroz sito i rešeto rešimo probleme i popravimo situaciju - istakao je Milanović.

Potpredsednik FSS dodao je će redovna skupština Saveza morati da bude održana zbog završnog računa u januaru ili početkom februara sledeće godine i da bi tada, u slučaju Karadžićeve ostavke, na dnevni red moglo da dođe i pitanje izbora.

Stanković je juče saopštio da odustaje od kandidature zbog prevelikih očekivanja javnosti i mogućnosti uvođenja suštinskih promena.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAZER

    12. decembar 2013 | 13:47

    U prevodu : Deki je odustao , zato sto je to mesto bezecovano za tebe . Jasno ste mu stavili do znanja , da nema sta da trazi pored vas . Koreni su toliko duboki , da nama nema spasa . Vi u savezu promenite ponekoga jedino kada taj neko premine (nazalost) . To je prava istina !

  • Mateus

    12. decembar 2013 | 15:16

    Tole stari macak..

  • Milee

    12. decembar 2013 | 14:23

    Sve ove regione treba ukinuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA