Real igra prijateljski meč sa Zvezdom na Marakani? (VIDEO)

Prijateljstvo velikog košarkaškog trenera Božidara Maljkovića sa prvim čovekom Madriđana Florentinom Perezom dovelo do razgovora o mogućem susretu "crveno-belih" i "kraljevskog kluba"

  • 21

U Crvenoj zvezdi planiraju spektakl, stvar još nije sigurna, ali postoje velike šanse da na naš najveći stadion dođe najslavniji svetski klub Real Madrid i sa "crveno-belima" odigra prijateljski meč, piše "Blic". To bi bila retka prilika da domaća publika uživo vidi Kristijana Ronalda, Gereta Bejla i ostale asove čuvenog španskog kluba.

Poznati srpski košarkaški trener Božidar Maljković imao je velikog udela u ovoj ideji.

- Maljković je dugogodišnji prijatelj sa predsednikom Reala Florentinom Perezom i rekao mi je da će posredovati u njihovom gostovanju. To datira od vremena kada je trenirao Realove košarkaše, od 2004. do 2006. O tome je već razgovarao i veliki je optimista. Prihvatio sam oberučke njegov predlog i ostaje nam da ugovorimo termin i ostale detalje - izjavio je predsednik Zvezde Dragan Džajić za "Blic".

- Dugo nismo dočekali proleće u Evropi, niti smo imali priliku da odigramo takmičarsku utakmicu sa najvećim klubovima na svetu. Nažalost, jer su nekad takvi mečevi bili redovna privilegija "zvezdaša". Ko zna, možda na jesen uspemo da se sa nekim od njih sudarimo u Ligi šampiona ako do nje dođemo. Do tada učinićemo sve da ih makar ugostimo na prijateljskoj utakmici - rekao je prvi čovek "crveno-belih".

Očekuje se da uskoro razgovori uđu u fazu konkretizacije.

- Maljković će ponovo razgovarati sa Perezom i uskoro ćemo saznati šta će od svega biti. Ne bi bilo prvi put da igramo protiv Reala - podseća Džajić, koji smatra da bi najzgodniji termin bio pred početak naredne sezone.

Zvezda je dvaput u Evropi odigrala dvomeč sa Madriđanima, 1974/75. u četvrtfinalu Kupa pobednika kupova posle 0:2 u prvom susretu Zvezda je u revanšu pobedila s istim rezultatom, a onda prošla na penale, što je i jednima i drugima bio prvi put da na taj način odlučuju o eliminaciji. Strelac prvog gola u revanšu upravo je bio Džajić, koji je tom meču silno namučio Visentea del Boskea, sadašnjeg selektora Španije, jednog od najtrofejnijih svetskih stručnjaka, kao i beka Madriđana Hose Kamača.

U sezoni 1986/87. Zvezda je u četvrtfinalu Kupa šampiona po velikoj zimi na "Marakani" savladala Real sa 4:2 u sjajnoj utakmici, ali u revanšu je poražena sa 0:2, čime je okončala evropski pohod.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv

    27. decembar 2013 | 10:35

    Dajte Real da se brukamo(igramo)!!!

  • Republika Srpska Gore Tri Prsta

    27. decembar 2013 | 11:41

    Ja usao u sport, kad ono humor

  • MikiGrobar

    27. decembar 2013 | 10:22

    jasta ce pa da im ovi orijasi polome noge.....ali ako bude igram 7+

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA