KOLAŠINAC: Moram da opravdam zlato iz Geteborga!

- Zlatna medalja na prvenstvu Evrope je velika stvar u mojoj karijeri. Istina, nisam uspeo da ostvarim planirano na šampionatu sveta u Moskvi, ali srećan sam jer su u tome uspeli Emir Bekrić i Ivana Španović - rekao je Kolašinac

  • 0
Asmir Kolašinac i njegov trener Nikola Tomasović Foto: Telegraf

Reprezentativac Srbije u atletici Asmir Kolašinac poručio je da u 2014. godini želi da opravda zlatnu medalju osvojenu na dvoranskom prvenstvu u Geteborgu.

- Sledeće godine me očekuje prvenstvo sveta u dvorani, kao i šampionat Evrope u Cirihu na kojima želim da opravdam naslov evropskog šampiona - rekao je Kolašinac Tanjugu tokom svečanosti proglašenja najboljih atletičara Srbije.

Kolašinac je naglasio da je "savršeno započeo ovu godinu".

- Zlatna medalja na prvenstvu Evrope je velika stvar u mojoj karijeri. Istina, nisam uspeo da ostvarim planirano na šampionatu sveta u Moskvi, ali srećan sam jer su u tome uspeli Emir Bekrić i Ivana Španović - rekao je Kolašinac.

On je ocenio da je atmosfera u reprezentaciji uveliko doprinela uspesima srpske atletike.

- Ovo je bila najbolja sezona u istoriji srpske atletike, nadam se da će 2014. biti još uspešnija - rekao je Kolašinac.

Srpski atletičar je istakao da svim svojim kolegama iz reprezentacije želi pre svega, zdravlja i sreće, "jer je to uslov dobrih rezultata, oko kojih se, u stvari, vrti život nas atletičara".

Kolašinac je naglasio da mu je plan da iduće godine baci kuglu na daljinu preko 21 metra, što će mu verovatno, doneti finale na šampionatu sveta u dvorani, a možda i odličje.

- Potajno se nadam medalji na šampionatu sveta, a ona mi je cilj i na prvenstvu Evrope u Cirihu - poručio je Kolašinac.

Kolašinac je na prvenstvu Evrope u dvorani u Švedskoj u martu osvojio zlato hicem od 20,62 metara, dok je na šampionatu sveta u Moskvi u avgustu bio deseti.

Kolašinac, cicji je rekord na otvorenom 20,85 metara, osvajač je bronzane medalje na prvenstvu Evrope u Helsinkiju 2012. hicem od 20,36 metara.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA