Šumi drugi put operisan, stanje malo bolje!

Lekari prvobitno nisu planirali novi zahvat, ali ocenjeno je da je bio uspešan i da je stanje Nemca stabilnije, ali i dalje je u velikoj opasnosti

  • 4

Bivši šampion Formule 1 Mihael Šumaher, koji je doživeo tešku povredu na skijanju u Francuskoj operisan je po drugi put u noći između ponedeljka i utorka u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu. Doktori su ocenili da se stanje blago poboljšalo.

- Operacija nije bila planirana, ali pokazala je dobre rezultate - rekao je šef odeljenja za aneseziologiju u reanimaciju Žan Fransoa Pajen na konferenciji za medije.

- Situacija je bolja, pritisak na mozak je smanjen - konstatovao je jedan doktor.

Lekari su utvrdili da su dobili na vremenu, ali Šumaher je i dalje u velikoj opasnosti. Zahvat je trajao dva sata da bi se uklonio hematom, a Šumaheru je ugrađen implant u svrhu smanjivanja pritiska između lobanje i mozga. Pre operacije Nemcu je odstranjen deo lobanje da bi se olakšalo uklanjanje podliva.

Skeniranjem je međutim pronađemo još nekoliko hematoma u glavi, mada je ukupno stanje nešto bolje.

- I dalje je kritična situacija, ali nešto manje nego što je bila dan ranije - izjavio je Emanuel Gej, glavni neurohirurg.

Šumaher je i dalje u komi i niko ne zna kako će se stvar dalje razvijati.

O bivšem šampionu formule konstantno brine šest do sedam doktora. Lekari ne žele da se upuštaju u prognoze, stanje pacijenta u ovakvoj situaciji može lako iznenada da se promeni.

Tokom dana neće više biti konferencija za medije, ali nije isključeno da bude novih informacija ako se oceni da treba obavestiti javnost.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA