Neverovatan skok Krajinovića na ATP listi: Dugo nije zabeleženo da neko napreduje za ovoliko mesta u vrhu svetskog tenisa!

Od ponedeljka će Krajinović biti drugi reket Srbije sa najboljim renkingom u karijeri

  • 19

Filip Krajinović je ove nedelje bio totalni hit svetskog tenisa! Napravio je nekoliko neverovatnih iznenađenja i došao do finala Mastersa u Parizu, gde ipak nije imao snage da dođe do sna i osvoji pehar u duelu protiv Džeka Soka.

>>> Krajinović za Telegraf posle finala: Emocije su ga savladale, ali nam je otkrio prave razloge poraza!

Ipak, i ulazak u finale doveo je Krajinovića na tenisku mapu najboljih svetskih tenisera, pošto će prvi put u karijeri biti u Top 50, a malo je falilo i da uđe u top 30 svetskog tenisa!

Od ponedeljka će imati najbolji renking u svojoj karijeri, pošto će biti 33. teniser sveta sa 1.294 bodova! Na taj način će napraviti neverovatan skok za čak 44 mesta na ATP listi, pošto je pre Mastersa u Parizu zauzimao 77. mesto.

Dugo ovakav skok i napredak u vrhu svetskog tenisa nije viđen, a on je čak mogao da bude i ubedljiviji.

Da je došao do finala, Krajinović bi bio 27. teniser sveta, ali ne sumnjamo da će već od početka naredne sezone početi sa sakupljanjem novih bodova, posle čega se možemo nadati i njegovom ulasku među 20 najboljih, pa čak i više od toga, ukoliko nastavi sa partijama i rezultatima kao u Parizu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA