Nova senzacija na Australijan openu: Edmund napravio najveće iznenađenje, posle ispadanja Đokovića!

Treći teniser sveta završio je učešće na prvom Gren slemu sezone

  • 8

Ovogodišnji Australijan open doneo je neka velika iznenađenja iz kola u kolo, a tako se nastavilo u u prvom meču muškog četvrtfinala gde je Britanac Kajl Edmund izbacio 3. nosioca Grigora Dimitrova sa 3:1 (6:4, 3:6, 6:3, 6:4).

Posle ispadanja Đokovića ovo je verovatno i najveće dosadašnje iznenađenje u Melburnu, jer je trećeg tenisera sveta izbacio 49. na ATP listi, kome je ovo najveći uspeh u karijeri.

Edmund je na startu takmičenja eliminisao Kevina Andersona, zatim je pobeđivao Istomina, Basilašvilija i Sepija, sve dok nije eliminisao i Dimitrova, koji je njegov dosad najveći ''skalp''.

Foto: AP/Tanjug

Dimitrova su mnogi već videli u polufinalu nakon pobede nad Nikom Kirjosom u prethodnom kolu, ali tako nije mislio i Edmund. Od starta meča je Bugarinu stavio do znanja šta ga čeka jer je u prvom gemu napravio brejk.

Treći teniser sveta je uspeo da ga vrati do kraja seta, ali je Edmund ponovo napravio brejk pri rezultatu 4:4, da bi u narednom gemu posle velike borbe došao do seta.

Dimitrov je uzvratio u drugom i bio mu je dovoljan samo jedan brejk da poravna rezultat. Ipak, Edmund je u naredna dva bio sigurniji na svom servisu i došao je do velike pobede i sada čeka pobednika duela Nadal - Čilić, kako bi saznao ko mu je protivnik u borbi za finale.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA