≫ 

Mučenje u prvom setu, pa eksplozija u drugom: Đoković pobedom krenuo na rekordnu titulu u Majamiju (FOTO)

Novak u dva seta bolji od naturalizovanog Australijanca Tomića

  • 8

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na Mastersu u Majamiju, pošto je u dva seta bio bolji od 81. igrača sveta Bernarda Tomića rezultatom 7:6 (7:2), 6:2!

Bio je to njihov 9. međusobni duel i sedmi trijumf Novaka koji ove godine juri sedmu titulu u Majamiju. Ukoliko do nje dođe, Đoković će prestići Andrea Agasija i biće aposlutni rekorder.

Takođe, srpski as bi u Majamiju mogao da se izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih Mastersa. Podsetimo, Španac ih ima 33 trenutno s obzirom na to da je svoje učešće u Indijan Velsu završio u polufinalu.

Novak je isti turnir završio dosta ranije, a ovo drugo kolo Majamija počeo je izgubljenim servisom u petom gemu. I to bez osvojenog poena na servis.

Prethodno je Đoković ima brejk šansu na 2:2, ali je isto tako već u šestom gemu ostvario ribrejk i izjednačio na 3:3. U nastavku nismo videli nijednu priliku za oduzimanje servisa, a set je otišao u taj-brejk gde je Novak uzeo dva mini brejka i dobio 7:2.

U drugom setu Novak je uzeo brejk već u prvom gemu, da bi potom i u sedmom još jednom oduzeo servis Tomiću za 5:2. Već tada je bilo jasno da Novak ide dalje i u nastavku je iskoristio svoju drugu meč loptu na 40:15.

Pomenimo i to da će Đoković u 3. kolu igrati protiv Federika Delbonisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA