≫ 

Đoković demolirao Cicipasa za polufinale Pariza i poslao poruku Nadalu pred borbu za 1. mesto!

Najbolji teniser sveta će u polufinalu igrati protiv Grigora Dimitrova

  • 33

Novak Đoković se plasirao u polufinale Mastersa u Parizu, pošto je savladao Stefanosa Cicipasa iz Grčke sa 6:1, 6:2. Rival u polufinalu biće mu Bugarin Grigor Dimitrov, 27. igrač sveta, koji je bio bolji od Čileanca Kristijana Garina sa 6:2, 7:5.

Za razliku od prva dva meča protiv Mutea i Edmunda, kada je ispoljio nervozu, Novak je protiv Cicipasa bio siguran, smiren i surov prema rivalu koga je demolirao!

Već na startu se videlo da Novak ima pravi pristup meču i da Cicipas posle ovog meča neće više imati pozitivan skor u međusobnim duelima. Posle ovog duela rezultat je izjednačen - 2:2!

Nole je prvi set dobio sa 6:1, a malo je falilo da Grka počisti sa terena sa nulom. Imao je pri vođstvu od 5:0 tri set lopte, ali je Cicipas tada vezao 5 poena na svoj servis i "sačuvao čast" i sprečio "krompir" u prvom setu.

Delovalo je da je Grk drugi set bolje počeo, osvojio je sigurno prvi gem bez izgubljenog poena, ali je nakon toga usledila surova serija Đokovića, koji je ubrzo stigao do 5:1.

Cicipas je posle toga uspeo da osvoji još jedan gem, ali je to bilo sve od njega za ovaj meč. Novak je ovom surovom partijom poslao najbolju moguću poruku Rafaelu Nadalu, sa kojim će do kraja godine voditi bitku za 1. mesto na ATP listi.

Novak Đoković, Stefanos Cicipas, Masters Pariz 2019 Stefanos Cicipas nije mogao ništa protiv Novaka Đokovića; Foto: AP/Tanjug

Đoković je prošle sezone u Parizu stigao do finala, gde je poražen od senzacionalnog pobednika Karena Kačanova iz Rusije. Ove godine su mu bodovi iz Pariza već unapred izbrisani, tako da će naredne nedelje pasti na drugo mesto na ATP listi.

Ipak, eventualni trijumf u Parizu ostavlja ga u trci za 1. mesto na kraju godine. Za to mu je potrebno da Rafael Nadal zabeleži loše rezultate u Parizu i na završnom Mastersu u Londonu.

Nadal u svom četvrtfinalnom duelu od 21.00 igra protiv domaćeg tenisera Žoa Vilfreda Conge, a eventualni trijumf Francuza omogućio bi Novaku da do kraja godine ima sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za 1. mesto na ATP listi i zavisio bi isključivo od svojih rezultata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    1. novembar 2019 | 17:17

    Bravo KRALJU!!! U svakom pogledu,kao teniser,covek,humanitarac ....svaka čast !!!dusmani neka puknu,jos mnogo godina ćeš biti broj 1 u svakom pogledu ❤️

  • Nosmoking

    1. novembar 2019 | 17:13

    A sto ga odvali ljudi moji!!!!

  • Nosmoking

    1. novembar 2019 | 16:51

    N O V A K!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA