Nadal neizvestan za London: Ne bi bilo dobro da se nisam povukao iz Pariza

Odluka hoće li zaigrati u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva pada u utorak

  • 2
Rafael Nadal i Novak Djokovic Đoković Foto: Profimedia, AFP

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da mu je primarni cilj da se oporavi od povrede pred Završni masters u Londonu, pošto taj turnir odlučuje o tome ko će biti prvi teniser sveta na kraju godine.

Završni masters u Londonu počinje desetog novembra u O2 areni i pred ovaj turnir, Nadal ima 640 bodova više od Đokovića.

- Presrećan sam zbog svoje sezone. Bila je teška na početku, ali sam onda pronašao način da igram na najvišem nivou tenisa i dođem u situaciju u kojoj sam danas. Ponosan sam na godinu koju sam odigrao - rekao je Nadal nakon Mastersa u Parizu.

On je sa spomenutog turnira povukao pred polufinale zbog problema sa stomakom, a već petog novembra je žreb za Završni masters. U međuvremenu je Španac prošao magnetnu rezonancu u nedelju, ali ni u ponedeljak nema preciznijih informacija o stanju.

- Nadam se da ću biti spreman za London. To je trenutno primarni cilj. Uradiću sve što mogu i što je matematički moguće da se oporavim. Ali kao što je i očekivano danas, ne mogu da odgovorim na to pitanje iz ove pozicije - rekao je Nadal.

Rafa je od ovog ponedeljka opet postao prvi teniser planete i to osmi put u svojoj karijeri, punih 12 godina otkako je avgusta 2008. prvi put zaseo na čelo ATP tura.

U Parizu je posle njegove predaje Novak Đoković pobedio Denisa Šapovalova u dva seta i osvojio petu titulu, ali iz ove perspektive gledano, to nije bio loš izbor Rafe, jer kaže da je mogao da pogorša sebi stanje mišića stomaka.

- Da se nisam povukao u meču sa Šapovalovim, ne bi bilo dobro. Prošao sam istu priču ranije, zato su lekari preporučili pauzu. Ne smem sebi da dozvolim da pravim pogrešne poteze - istakao je Nadal.

Pošto neporaženom pobedniku Završnog mastersa pripada 1.500 bodova, Novak ima šansu da prestigne Španca pod uslovom da Nadal ili ne ode u London, il tamo prođe "kao bos po trnju".

Video: Novak Đoković izazvao Kristijana Ronalda da ponovi njegov potez

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    4. novembar 2019 | 16:16

    Da, da! Verujem. Pobeg'o si da bi izbeg'o još jedan poraz. A u Londonu doći ili ne doći do susreta. Kalkulacije, kalkulacuje.

  • leva polutka

    4. novembar 2019 | 17:23

    Bices spreman majstore. Osvajas london i zasluseno zadrzavas prvo mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA