≫ 

Novak izgubio od Tima u trileru, sad mora preko Federera do polufinala završnog Mastersa!

Austrijanac odneo trijumf u spektakularnom duelu, prvi se plasirao među četiri najbolja na turniru

  • 71
novak djokovic

Foto: Tanjug/Ap

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u Londonu od Dominika Tima 2:1 (6:7, 6:3, 7:6) u drugom meču grupe na završnom mastersu posle tri sata neverovatnog, spektakularnog tenisa!

Svaka čast obojici na prikazanoj igri, uzbuđenja je bilo napretek, a može se reći da je Novak "ispustio" trijumf u taj-brejku odlučujućeg seta, pošto je imao prednost od 4:1!

Ipak, sjajan je bio Austrijanac u utorak uveče u Londonu, potvrdio je šampionski nerv - vezao pet poena u tom periodu, za preokret i slom Novaka pred londonskom publikom koja mu, tradicionalno, ni ovog puta nije bila naklonjena.

Imao je, istina, Tim i sreću kao velikog saveznika. U nekoliko ključnih momenata, kada je imao "čiste" situacije za poen, slao je loptice na linije, time dodatno unosio neizvesnost u verovatno najbolji meč koji je viđen na završnom turniru.

dominik tim

Foto: Tanjug/Ap

Tako je Austrijanac, posle titanske borbe, četvrti put u karijeri savladao našeg asa, zbog čega će ovaj težim putem tražiti plasman u finale - preko "večitog rivala" Rodžera Federera (skor 1/1).

Matematika je jasna pre tog meča, koji je na programu u četvrtak od 21: bolji iz tog duela zajedno sa Timom će u polufinale iz grupe, dok je već otpisan Beratini.

Novak je protiv Austrijanca platio ceh velikom energetskom padu u drugom setu, kao da ga nije bilo u tom periodu meča. Tim je nemilosrdno pogađao, stigao do 2:0 u trećem setu, potom i do 3:1, i bio je to trenutak kada se Novak "probudio", počeo da hvata priključak...

 

Proekrenuo je na 5:4, imao je 30:30 na servis Tima i lepu priliku da ga "prelomi", međutim, ponovo se Austrijancu linija ukazala kao saveznik, lopticom je pogodio taj deo terena, za egal u gemovima, i odlazak u taj-brejk.

Nekako je bilo i najpravednije da se ovakav meč, prepun sjajnih poteza, uzbuđenja i drame, reši u dodatnom periodu seta odluke.

Rekosmo, Nole nije materijalizovao velikih 4:1, retko mu se tako nešto do sada desilo, ali Tim je bio izvanredan večeras, u najboljem mogućem izdanju. Neko će reći da ne može bolje od ovog.

Na kraju, Austrijanac ima čemu da se raduje, da bude ponosan na podatak da je izborio finale završnog Mastersa pre dvojice legendi turnira, zbirno gledano 11-strukim šampionima finala Mastersa.

novak đoković

Foto: Tanjug/Ap

dominik tim

Silovita igra Tima u drugom setu Foto: Tanjug/Ap

 

novak djokovic

Foto: Tanjug/Ap

dominik tim

Foto: Tanjug/Ap

novak djokovic

Foto: Tanjug/Ap

 

Video: Novak Đoković izazvao Kristijana Ronalda da ponovi njegov potez

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sreten

    12. novembar 2019 | 23:53

    Neka pobedi bolji. Ja kupio neki kulen, 900 din. za kilogram, reko' da gledam i malo mezetim, a ono sama hrskavica i još ko zna šta. Nema veze, Ajmo Novače!

  • Samsije Smostesu

    12. novembar 2019 | 23:31

    Koliko zlobnih komentara-dokaz da su Srbi zavidan narod. Napred Nole!

  • Kiza i Komina

    13. novembar 2019 | 00:08

    Ovakav antitenis jednostavno nije zasluzio da pobedi veceras. Samo vracanje i cekanje da protivnik zakuca viner ili napravi gresku. Kazu, najbolji riterner svih vremena, mozda bio nekad, a danas ni drugi servis ne moze da vrati. Idi brate po neki viner, zakucaj tu lopticu ako imas snage, jedi nesto osim semenki.... Oprace ga deda sa 2:0 prekosutra, evo zivi bili pa videli. A, da, odlican napredak na servisu sa Ivanisevicem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA