Lagao bih kad bih rekao da ne mislim o rekordu: Đoković upozorava da Rodžer i Rafa nisu još "gotovi"

Najbolji srpski teniser rekao je i da ima motiv više da igra na vrhunskom nivou, te da to nisu samo titule i pobede

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Doduše, kada Đoković već nije tako daleko iza Rodžera Federera i Rafaela Nadala, jasno je da bi voleo i da ih prestigne.

- Trenutno zaostajem za Rodžerom i Rafom. Lagao bih kad bih rekao da ne mislim na te rekorde, ali znam da ne zavisi sve od mene. Oni su možda i dva najbolja igrača u istoriji i mislim da još imaju potencijala da povećavaju broj Gren slem trofeja - rekao je Đoković u Abu Dabiju.

Novak je na egzibicionom turniru Mubadala bio treći iza Stefanosa Cicipasa i Nadala, a u borbi za treće mesto je pobedio Karena Hačanova. Što se tiče rekorda, srpski igrač trenutno ima u svojoj kolekciji 16 Gren slem titula, Nadal ima 19, a Federer 20.

- Radim svakoga dana da im se približim i u budućnosti i prestignem njihov rekord. Videćemo na kraju da li ću u tome uspeti ili ne - dodao je Đoković.

On je napomenuo i da mu motiv što sa 32 godine igra na vrhunskom nivou jesu i deca kojima želi da bude uzor i inspiracija.

- Zato uvek kažem da se borite za svoje snove jer ćete pre ili kasnije imati šansu da ih ostvarite - istakao je Đoković.

Video: Zimonjić plakao, Nole i Janko slomljeni: Najtužniji prizor zlatne generacije srpskog tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pionir

    22. decembar 2019 | 22:07

    NO1E samo lagano za nas si već legenda a šta ćeš tek biti kada poobaraš sve rekorde 💪🏻💪🏻💪🏻

  • 534

    22. decembar 2019 | 23:49

    Ljudi zaboravljaju da se Federer 7 godina duže bavi tenisom od Noleta. Gledano u medjusobnim duelima koji su najbolji pokazatelj Nole je bolji i od Federera i od Nadala. Jedini ima zlatni masters. Nemam dilemu ko je najbolji svih vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA