≫ 

Odložen teniski meč Srbije i Kanade u Fed kupu!

Plej-of susret za plasman u kvalifikacije Svetske grupe trebalo je da bude održan 17. i 18 . aprila u Beogradu

  • 0
NINA STOJANOVIC Ječmenica i Stojanović (arhiva), Foto: MN Press

Međunarodna teniska federacija (ITF) odlučila je da zbog globalne, svetske epidemije korona virusa do daljnjeg suspenduje mečeve Fed kup takmičenja koji su bili na programu u aprilu 2020.

Među tim mečevima bio je i plej of susret za plasman u kvalifikacije Svetske grupe između selekcija Srbije i Kanade, koji je trebao biti održan 17. i 18. aprila u našoj zemlji.

ITF COVID-19 Savetodavna grupa prati globalno širenje i uticaj COVID-19 od početka februara 2020. i u stalnim su konsultacijama sa nezavisnim medicinskim i putničkim savetnicima, kao i međunarodnim i nacionalnim vlastima.

- Mi smo ekstremno razočarani što smo morali da donesemo ovakvu odluku ali ne smemo da rizikujemo sigurnost i zdravlje teniserki, selektora, službenika ili gledalaca. Ovakva odluka nije doneta lakomisleno.

- Pretnja KOVIDA-19 je veoma ozbiljna i zove sve nas da odgovorno reagujemo, i kao federacija i kao ljudska bića. Ova situacija ide dalje od sporta" rekao je Dejvid Hagerti, predsednik Međunarodne teniske federacije (ITF).

Fed Kup tim Srbije Foto: TSS

Odložen je i premijerni format finala Svetske grupe Fed kupa 2020. zakazan za od 14. do 19. aprila u u dvorani „Laslo Pap” u Budimpešti na kome je trebalo da učestvuje 12 najboljih selekcija sveta.

- Novi termini za finalni turnir i baraž biće saopšteni na vreme. Mi ćemo nastaviti da sarađujemo sa našim sportskim kolegama širom sveta kako bi se osiguralo da je uticaj virusa na igrače, turnire, nosioce TV prava i navijača najmanji mogući. U međuvremenu, ITF COVID-19 Savetodavna grupa će nastaviti da pažljivo prati situaciju i dalje odluke će biti zasnovane na činjenicama, zvaničnim podacima i stručnim savetima“ – zaključio je predsednik ITF-a Hagerti.

Žreb za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa koji je na programu od 23. do 29. novembra 2020. u Madridu biće održan danas u sedištu Međunarodne teniske federacije (ITF-a) u London sa početkom od 16 časova po lokalnom vremenu (17 časova po srednje-evropskom kome pripada i naša zemlja - Srbija).

Nosioci grupa:

Grupa A Španija (šampion 2019)

Grupa B Kanada (finalista 2019)

Grupa C Francuska

Grupa D Hrvatska

Grupa E USA

Grupa F Srbija

U drugom „šeširu“ nalaze se: Nemačka, Italija, Velika Britanija, Australija, Kazahstan i Rusija, dok su u trećem „šeširu“ selekcije: Švedske, Austrije, Češke, Kolumbije, Mađarske i Ekvadora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA