• 0

US Open traži od tenisera potpis da su sami krivi ako im neko umre od korone koju dobiju na turniru?

Teniseri će morati da potpišu da su sami krivi za smrt nekog od svojih najbližih ako se u Njujorku zaraze virusom

  • 0

US Open je postavio neka striktna pravila kada je reč o učešću igrača i igračica na turniru, a jedno od njih je vrlo osetljivo.

Kako finansijski, tako i medicinski i zakonski, jer čelnici turnira sa Flašing Medouza traže od tenisera i teniserki da potpišu saglasnost o ličnoj odgovornosti ako im neko iz porodice premine od posledice korona virusa koju bi mogli da dobiju na turniru.

Time je US Open zaštitio svoj interes i sebe od potencijalnih tužbi i milionskih zahteva za obeštećenjem koji bi neminovno usledili ako do ovako tragičnog spleta okolnosti dođe.

Informaciju o spomenutom zahtevu organizatora njujorškog Grend slema u javnost je između ostlaih pustio holandski dubl igrač Vesli Kolhof u nedelju popodne.

- Potpuno sam svestan rizika ulaska u Nacionalni trening centar i kompleks Bili Džin King nacionalnog centra (itd.) tokom COVID-19 pandemije. Shvatam da postoji rizik zbog ulaska u kompleks i toga što sam okružen drugim ljudima tokom COVID-19 pandemije. Rizik uključuje, ali nije limitiran na, dobijanje COVID-19, respiratornih problema, smrt, širenje COVID-19 među članovima porodice ili ukućanima, kao i bilo kome drugom koji može da se suoči sa pomenutim problemima - navodi se u delu teksta.

Piše i da se poštovanjem protokola ne eliminiše rizik u potpunosti, što se odnosi i na distanciranje i ostale mere bezbednosti.

- Prihvatam odgovornost za svaki rizik koji uključuje povredu, ozbiljno oboljenje i smrt koji mogu da se dese meni ili drugima koji budu u kontaktu sa mnom, a rezultat su mog boravka u kompleksu i nastali su zbog nemarnosti Nacionalnog trening centra ili bilo kog drugog razloga - navodi se u zahtevu.

Na kraju se apostrofira da to odricanje od odgovornosti važi zauvek i za sve članove porodice tenisera, odnosno teniserke.

Video: Novak Đoković se vratio u Beograd i odmah odradio trening

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima