Đoković ne bi bio diskvalifikovan da US open nema ugovor sa modnim gigantom? Pojavila se nova dilema

Evo zašto je Laura Klark morala da stoji iza terena

  • 31
Novak Đoković, Ralf Loren, US open; Laura Klark Novak Đoković se izvinjava Lauri Klark nakon što je nehotice pogodio lopticom; Foto: Guliver/Al Bello/Getty Images

Teniska revolucija definitivno je počela ove godine, pošto je na većini terena na US openu testirana "hawk eye live" tehnologija, koja isključuje linijske sudije na terenu, a nakon suspenzije koju je dobio Novak Đoković, ona će definitivno biti ubrzana.

Naime, na većini terena u Njujorku, mašine su same određivale da li je loptica u autu i menjale su linijske sudije, koje nisu bile neophodne.

Eksperiment se na dosadašnjem turniru pokazao kao uspešan, a mnogi teniseri su prezadovoljni kako je to izgledalo.

Pre svega, isključuje se mogućnost ljudske greške, a pod broj dva, isključuje se potencijalna diksvalifikacija koju je doživeo Novak Đoković, nakon što je slučajno pogodio linijskog sudiju Lauru Klark lopticom po završetku poena tokom meča 4. kola protiv Pabla Karenja Buste.

- Većini tenisera se zaista dopada. Nikada ne morate da dovodite u pitanje odluku - rekao je Tomas Johanson, trener Davida Gofana i bivši Grend slem šampion sa Australijan opena 2002. godine.

On je takođe otkrio i jedan od potencijalnih razloga zbog kojih je i došlo do diksvalifikacije Novaka Đokovića.

Naime, zbog sponzorskog ugovora koji US open ima sa modnom kućom Ralf Loren, dva najveća terena, Artur Eš i Luj Armstrong nisu pokriveni elektronskom proverom, zato što sudije moraju da budu obučene u majicama Ralf Lorena.

Us open, kamera, teren, Hok Aj, oko sokolovo Tehnologija je napredovala i kamere i kompjuteri će ubuduće raditi posao linijskih sudija; Foto: Guliver/Jim McIsaac/Getty Images

- Igrači su tužni što nisu imali tehnologiju na svim terenima, ali postoji jedan razlog - Ralf Loren - rekao je Johanson.

Dakle, da nije bilo ugovora modne kuće i US opena, verovatno ne bi bilo ni linijskih sudija na Artur Ešu dok je Novak igrao svoj meč 4. kola, pa bi umesto Laure Klark loptica koju je Đoković poslao pogodila kameru i meč bi se nesmetano nastavio bez ikakve suspenzije.

Direktorka turnira, Stejsi Alaster izjavila je da na dva glavna turnira nije instalirana tehnologija, jer je ona još u eksperimentalnoj fazi, i da bi, u slučaju da ona zakaže, bilo problema, te su igrali na "sigurnu kartu" i linijske sudije.

Ipak, nakon Novakovog slučaja, nema sumnje da će linijske sudije ubrzo da odu u istoriju i da ulogu prepuste sigurnijima, tačnijima i onima koji ne ometaju igru, niti utiču na to da rizikujete diskvalifikaciju ukoliko ih pogodite.

Video: Usijani bes i teorije zavere: Gnevne reakcije Beograđana na diskvalifikaciju Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikica

    11. septembar 2020 | 12:35

    Novac je svugde glavni adut. A ova Laura neka ide kući da kuva pekmez, nije trebala ni dolaziti.

  • Тодорић

    11. septembar 2020 | 14:18

    Са овим образложењем дисквалификација је неодржива.Наиме,сваки судија на терену,може бити повређен,и то је ризик посла.Свесно су прихватили ризик.Због новца.Све остало је изговор.

  • Армаггедон

    11. septembar 2020 | 13:24

    Та прича је готова,не вреди разглабати о томе наредних недеља,идемо даље.НАПРЕД НОЛЕ!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA