≫ 

Šah-mat u tri poteza: Pogledajte poslednji poen kojim je Novak "razoružao" Karenjo-Bustu

Najbolji teniser planete Novak Đoković pobedio je uz veliku muku Pabla Karenjo-Bustu u meču četvrtfinala Rolan Garosa

  • 0

Osim što se revanširao Špancu za poraz (diskvalifikaciju) na US Openu, Novak je pred oko hiljadu ljudi na terenu stadiona "Filip Šatrije" pogodio i nekoliko fantastičnih poena.

Posle nekih mu je aplaudirao i sam Pablo Karenjo Busta, dok su neki došli u presudnim trenucima meča i ništa drugačiji nije bio ni onaj poslednji u meču koji je potrajao tri sata i 13 minuta.

Đoković se posle "malokrvne" igre u prvom setu, u kom se borio s bolovima u vratu i levoj ruci, uzdigao i onda do kraja četvrtog (4:6, 6:2, 6:3, 6:4) odigrao više forhend vinera.

Ovim udarcem je trasirao sebi i put do brejka, a forhendom je i završio tesan meč. Igrao se deseti gem četvrtog seta, Karenjo-Busta je do 15:30 pretio brejkom, Nole je vezao dva poena i došao do meč lopte.

Odservirao je posred servis polja, Karenjo-Busta je vratio lopticu, a onda je usledio Novakov "mat" u tri poteza. Najpre je ispalio forhend kojim je po dijagonali naterao Karenjo-Bustu da trči, zatim je usledio isti udarac po paraleli.

I to je uspeo da stigne uporni Španac, ali je onda Novak poslao skraćeni forhend pod oštrim uglom što je čak i za defanzivca Bustinog kalibra bilo neuhvatljivo.

A šta je posle velike i teško izvojevane pobede o meču i svojim povredama s početka četvrtfinala, Novak rekao Barbari Šet na Eurosportu, možete pogledati u snimku ispod i na ovom linku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA