Strog karantin ostaje na snazi za sve tenisere i teniserke, ali odlaganja Austraijan opena neće biti

To potvrđuje izvršni direktor takmičenja, Kreg Tili

  • 0
Australijan Open, tenis Foto: youtube/Australian Open TV

Veliki problem imaju organizatori Australijan opena već na tri nedelje pred početak samog turnira. Teniseri su obavezni da budu u dvonedeljnom karantinu po dolasku na kontinent, a onima koji su pozitivni čak neće biti dopušteno ni da treniraju, što će svakako uticati na rezultate i kvalitet tenisa.

Ipak, i pored svega toga, izvršni direktor takmičenja, Kreg Tili odbacio je mogućnost pomeranja prvog Gren slema zbog velikog broja tenisera koji se nalaze u strogom karantinu, za čije je kršenje čak predviđena kazna deportacije i zatvora.

- Nijedan igrač dok je u izolaciji neće moći da napušta hotel. Sada, razmotrićemo situaciju iz nedelje u nedelju i u konsultacijama s Vladom Viktorije donositi odluke. Što se tiče odlaganja i promene rasporeda, to uopšte nije u planu i raspored ostaje onakav kakav smo ranije najavili. Jedina mogućnost jeste da će igrači koji su u karantinu dobiti veći prostor za trening u hotelu – ističe Tili.

Podsetimo, teniseri i teniserke smešteni su u odvojenim kapacitetima u Melburnu i Adelejdu. Svi su došli u Australiju čartet letovima koje je organizovao Australijan open i moraće da budu testirani jednom dnevno, kako bi se predupredilo širenje virusa.

Titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, koji je prošle sezone u finalu savladao Dominika Tima, dok je kod žena slavila Sofija Kenin koja je savladala Gabrinje Mugurusu u finalnom okršaju.

Video: Najbolji teniser sveta promenio profesiju: Obukao specijalno odelo i obradovao mališane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA